Pernah try boba versi mamak Penang?



Ini cerita best masa kami balik Penang baru-baru ni.

Aku saja la pi jumpa sepupu aku kat sana, saja untuk ziarah keluarga.

Masa petang, kami ajak pi minum-minum, biasa la nak minum petang untuk hilangkan dahaga sambil sembang-sembang dan ronda-ronda Georgetown.

"Weh, Hilal hang nak try dak pi minum boba?" kata Syima kat aku.

"Ish, bukan tak mau minum boba ni, selalunya maneh melecaq!" jawab aku.

"Takdak la, yang special punya... Aku percaya hang mesti suka!" kata Syima lagi untuk meyakinkan aku dan Syen untuk mencuba.

Maka kami pun naik satu kereta, pi kat area Jalan Dato Keramat, dan Hafizz berenti kat tepi jalan.

"Ok kita drive thru saja la, senang!" kata Hafizz.



Bila sampai, aku tengok tu kedai Coconut Shake, ingatkan kedai milk tea!!!

Hare...

Tapi, lepas pakat minum ayaq tu, lega rasanya... Sebab pueh hati dengan rasa yang best dan harga yang tak la semahal boba tea yang viral tu!

Enjoys!
aktiviti bahagia
October 29, 2019
0

Comments

Search

Popular Posts

Ini sebab penting yang menyebabkan kita akan mula menabung sebelum bermulanya tahun 2021

Penularan wabak COVID-19 sememangnya memberi kesan besar kepada kebanyakan kita…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Apa maksud Normal Baharu atau Kebiasaan Baharu ?

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula pada 18 Mac 2020 yang lalu, keh…

Apa maksud sebenar untuk TAK LARAT???

Selalunya akan ada saja orang yang akan datang lambat keja, tak datang keja lan…

Sakit perut yang menyeksakan..

Hari Jumaat yang lalu, 18 Julai 2008. Aku mengalami sakit perut yang dah tahap …

Hebat!