Pernah try boba versi mamak Penang?



Ini cerita best masa kami balik Penang baru-baru ni.

Aku saja la pi jumpa sepupu aku kat sana, saja untuk ziarah keluarga.

Masa petang, kami ajak pi minum-minum, biasa la nak minum petang untuk hilangkan dahaga sambil sembang-sembang dan ronda-ronda Georgetown.

"Weh, Hilal hang nak try dak pi minum boba?" kata Syima kat aku.

"Ish, bukan tak mau minum boba ni, selalunya maneh melecaq!" jawab aku.

"Takdak la, yang special punya... Aku percaya hang mesti suka!" kata Syima lagi untuk meyakinkan aku dan Syen untuk mencuba.

Maka kami pun naik satu kereta, pi kat area Jalan Dato Keramat, dan Hafizz berenti kat tepi jalan.

"Ok kita drive thru saja la, senang!" kata Hafizz.



Bila sampai, aku tengok tu kedai Coconut Shake, ingatkan kedai milk tea!!!

Hare...

Tapi, lepas pakat minum ayaq tu, lega rasanya... Sebab pueh hati dengan rasa yang best dan harga yang tak la semahal boba tea yang viral tu!

Enjoys!
aktiviti bahagia
October 29, 2019
0

Comments

NCIGNOW2

Search

Popular Posts

3 pengalaman pelik jadi bapa di tahun 2020

Tahun 2020 melengkapkan kehidupan aku sebagai bapak selama lebih empat tahun. D…

Jaga sempadan negara bukan time COVID-19 semata-mata

Perkembangan daripada Op Benteng bakal menjadi bualan hangat sebaik saja PKPP (…

Perusahaan bahagia

Ada banyak hari duka, Isnin siku di muka, Selasa muncung bagai menge…

Selain kawalan kendiri, seksaan kendiri juga perlu diberi perhatian

Hidup kita perlukan disiplin. Melalui disiplin segala laluan hidup biasanya aka…

Menghampiri jam ke 2,000 Perintah Kawalan Pergerakan PKP

Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) mula dikuat kuasa pada 18 Mac lalu. Ketika aw…

Hebat!