Pernah try boba versi mamak Penang?



Ini cerita best masa kami balik Penang baru-baru ni.

Aku saja la pi jumpa sepupu aku kat sana, saja untuk ziarah keluarga.

Masa petang, kami ajak pi minum-minum, biasa la nak minum petang untuk hilangkan dahaga sambil sembang-sembang dan ronda-ronda Georgetown.

"Weh, Hilal hang nak try dak pi minum boba?" kata Syima kat aku.

"Ish, bukan tak mau minum boba ni, selalunya maneh melecaq!" jawab aku.

"Takdak la, yang special punya... Aku percaya hang mesti suka!" kata Syima lagi untuk meyakinkan aku dan Syen untuk mencuba.

Maka kami pun naik satu kereta, pi kat area Jalan Dato Keramat, dan Hafizz berenti kat tepi jalan.

"Ok kita drive thru saja la, senang!" kata Hafizz.



Bila sampai, aku tengok tu kedai Coconut Shake, ingatkan kedai milk tea!!!

Hare...

Tapi, lepas pakat minum ayaq tu, lega rasanya... Sebab pueh hati dengan rasa yang best dan harga yang tak la semahal boba tea yang viral tu!

Enjoys!
aktiviti bahagia
October 29, 2019
0

Comments

Search

Popular Posts

Pertahankan keamanan yang kita ada!

Kisah kematian dua beranak ketika cuba merentas sempadan Mexico - Amerika Sya…

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Pernah try boba versi mamak Penang?

Ini cerita best masa kami balik Penang baru-baru ni. Aku saja la pi jumpa…

Pentingnya ambil tahu hal jiran...

Kejadian kehilangan kanak-kanak semakin hari semakin menjadi-jadi. Ia menjadi…

Kalau takda pasukan, kita gerak dulu !

Saya masih ingat kali pertama berjumpa dengan manusia penuh…

Hebat!