Belaan songsang untuk jadi bijak!

**ini kisah fiksyen yang direka untuk melampiaskan tekanan penyakit.

Kisah ini berlaku di Kampung Pauh Terburai di mana sesi pemilihan ketua kampung telah menyebabkan kampung tersebut huru hara.

Mana taknya, pemilihan ketua kampung memerlukan seorang yang bijak pandai untuk memudahkan kepemimpinan yang berkesan untuk penduduk kampung yang semakin pandai.

Ada kisah seorang hamba Allah bernama Askona Idrus yang dungu dan lemau. Askona ada hati nak jadi ketua kampung walaupun popularitinya hanya terletak pada dungu dan lemau semata-mata...

Biarpun begitu, Askona ni sangat pandai bercerita. Suruh la dia ceritakan kisah apa pun, mesti ramai yang dengar. Memang penduduk kampung Pauh Terburai pon ramai yang memuji kehebatan Askona Idrus.

Disebabkan nak jadi ketua kampung kriterianya kena pandai, Askona pon gigih mencari bomoh yang mampu menjadikannya bijak dan pandai. Dan si kawan Askona bernama Kayesha ada memperkenalkan sorang bomoh dari Kerala, India.

Bomoh yg dahsyat ni terus berusaha menjadikan Askona bijaksana dengan jampi serapah. Akan tetapi, setiap jampi serapah ni perlu diperkukuhkan dengan sesi seks luar tabii sesama jantina dalam sekali dalam tempoh seminggu.

Untuk itu, Askona akan sentiasa mencari mangsa bagi memastikan dirinya kekal bijak untuk memimpin Kampung Pauh Terburai. Antara yang kerap menjadi mangsa nafsu songsang Askona ialah pembantu peribadinya.

Hal ini terus menerus berlaku selama hampir 20 tahun dan Askona senantiasa menjadi pujaan orang kampung atas kebijaksanaannya melaksanakan pelbagai program yang menarik di kampung tersebut.

Selama lebih beberapa bulan kebelakangan, Askona masih menggunakan modus operandi biasanya untuk mendapatkan lelaki yang boleh digunakan untuk memperkukuh ritual yang menjadi amalan sejak 20 tahun. Cuma untuk tempoh ini, Askona gagal menjalankan ritual dengan sempurna.

Dari situ, kebijaksanaannya mula pudar. Banyak keputusan yang dilakukan mula menunuukkan kelemahan dirinya. Malah Askona mula melakukan sesuatu untuk menjadikan isterinya ketua kampung yang baharu.

**ikuti sambungannya pada masa akan datang.
Fiksyen
August 12, 2014
2

Comments

  1. contest iphone5s membawa saya ke sini. terima kasih kerana sudi menaja hadiah. doakan sy pun dapat hadiah juga :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Di mana kepentingan Sidang Kemuncak Copenhagen 2009?

Semalam tamatnya Sidang Kemuncak Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) diCopenhagen, Den…

Maksud sebenar “belajar pandai-pandai supaya hidup senang”

Sejak kecil, kita kerap kali dipesan oleh mak bapa tentang kepentingan untuk be…

Rasis / Racist: Apa, Siapa dan Banyak mana?

Isu perkauman kini semkin hari semakin panas. Bila mana yang Melayu nak pertaha…