Reunion pertama 2014.

"Bukan senang anak-anak nak balik dan berkumpul beramai-ramai!" Kata abah.

Aku mengakui bahawa ini realiti yang perlu dihadapi kami sekeluarga seusai kami adik-beradik melepasi umur 18tahun bermula 2014.

Namun, tidaklah mustahil untuk kami berkumpul memandangkan hanya aku dan Hizam yang mula bekerja sejak 4 tahun dulu. Aisha n Caca masing-masing masih berusaha meneruskan perjuangan belajar di peringkat pengajian tinggi.

Mak, seperti biasa akan samgat berbahagia dengan kepulangan anak-anaknya. Apa saja makanan kesukaan, akan sedia terhidang.

Kegigihan mak memang aku sendiri kagumi kerana sanggup merempit ke Tesco (yang terletak kurang 2 kilometer dari rumah) untuk mendapatkan bahan mentah. Memang hebat!

Yang abah pulak, kalau kami dah beramai-ramai balik. Semua plan untuk melepak dengan geng kedai kopi dia akan dibatalkan demi meluangkan masa dengan anak-anak.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Makan2 di KFC[/caption]

Satu benda yang best, kami akan melepak, bersembang sampai 3 pagi kadang-kadang tu.. Tapi skarang ni musim Aisha n Caca dok seronok tengok Running Man. Balik ja, PVR Astro akan dimainkan semula episod yang dah siap diarakamkan sebelum ni.

Tapi, perjumpaan kali pertama ni, melayankan mak yang kempunan makan KFC. Itu yang melayan semuanya.. Lagipun Bella (isteri Hizam) memang boleh layan ja.. Musim-musim mengandung ni.. Hehe
abah
January 6, 2014
1

Comments

  1. Best kan bila dapat kumpul 1 famili. :)

    Rasa bahagia setahun walau sekali setahun berkumpul.

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Hebat!

Search

Popular Posts

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Pentingnya ambil tahu hal jiran...

Kejadian kehilangan kanak-kanak semakin hari semakin menjadi-jadi. Ia menjadi…

Maksud sebenar “belajar pandai-pandai supaya hidup senang”

Sejak kecil, kita kerap kali dipesan oleh mak bapa tentang kepentingan untuk be…

Nikmat jadi orang malas!

Sejak zaman sekolah, kita akan kenal dengan individu yang dilabel sebagai pemal…