Tips keluar dengan awek Korea.

Sepanjang berjalan-jalan sekitar Seoul dan juga kawasan sekitar Korea Selatan, sememangnya kesemua orang tempatan yang aku temui dalam keadaan presentable.

Persepsi rakyat Malaysia (terutamanya yang belum pernah menjajaki bumi Korea Selatan) biasanya menanyakan soalan sama, "cantik ka orang Korea?".

Jawab aku mudah, "mereka masih biasa pada mata aku, akan tetapi effort yang ditunjukkan dalam penampilan itu wajar dipuji.

Sudah menjadi lumrah manusia yang suka dan meriah dengan hidup berpasang-pasangan. Dan bagi orang Korea, mereka tidak memandang pada rupa untuk keluar dating mahupun untuk dijadikan bahan cinta hati mereka.

Sesungguhnya kecantikan itu "boleh bikin" sifatnya, mungkin itu kepercayaan yang menjadikan rata-rata mereka tidak kisah dengan rupa mahupun bentuk pasangan masing-masing.

Apa yang menjadi perhatian mereka ialah berpakaian dan membuat penampilan yang sesuai untuk dijadikan "hidangan mata" buat yang tersayang.

Mungkin itu kurang diberi perhatian pasangan anak muda di Malaysia. Kadang-kadang tu si gadis dah usaha pakai elok denga mekap sesedap bedak, si jantan pulak berpakaian ala kadar. Alasan paling bijak diguna si jantan, "gadis kena la terima aku seadanya, kata nak sehidup semati.."

Akhirnya aku setuju dengan semangat orang Korea dalam menjaga penampilan. Mungkin juga dari situ mendatangkan rezeki yang murah buat mereka.

Berikut ialah gambar yang sempat dirakamkan gelagat pasangan Korea berjalan-jalan di sekitar Little Europe.

Untitled


Untitled


Untitled


Untitled


Untitled


Untitled


Untitled


Untitled


Untitled


Untitled


Betul tak??? Tak perlu terlalu kacak untuk berdating di Korea Selatan, yang penting, ada usaha yang lebih untuk tampak lebih kacak dan elok.


Di mana ada usaha, di situ ada jalannya..

awek korea
November 8, 2013
7

Comments

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

2021 yang power!

Tahun 2021 ni sangat power! Mana taknya, sedar-sedar dah hujung bulan Januari d…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Apa maksud Normal Baharu atau Kebiasaan Baharu ?

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula pada 18 Mac 2020 yang lalu, keh…

Sakit perut yang menyeksakan..

Hari Jumaat yang lalu, 18 Julai 2008. Aku mengalami sakit perut yang dah tahap …

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Hebat!