Kepada Caca yang disayangi..

Kalau 18 tahun dulu, kejadiannya pagi..

Abang bangun tido, mak n abah takdak kat umah.

Pakcik Din n Makcik Fazillah ada mai, bagitaw kata mak kat hospital..

Time tu abang bangun, tengok Bizam n Kakak dok tidoq lagi..

Dengan lajunya abang kemas rumah macam mana mak buat.

Sapu kat depan, dah tu basuh pinggan mangkuk yang ada kat dapoq (dapur kata orang KL).

Time tu Pakcik Din bagi roti canai utk breakfast. Rasa syiok gila!!

Bila Bizam n Kakak dah bangun, abang "ajak" depa kemas rumah sementara abah balik dari hospital.

Abang tanya la kat Pakcik Din, "mak dah beranak ka??"

Pakcik Din jawab "dah la kot.. Abah hang x telepon apa pon lagi.."

Ya la, zaman tu manada henpon lagi..

So, memang tunggu abah balik la.

Abah balik dalam kui 12 tengahari cmtu.

Time tu abang amek baju kat bakul, boh dalam washing machine utk tolong mak basuh baju.

Payah gak keja mak abang rasa. Tapi eksaited punya pasai, bilas baju SEMUA abang buat secara manual.

Dah sidai smua baju (siap "mintak tolobg" Bizam n Kakak utk sidai), kami pon p Wad tengok mak..

Tengok2 budak comei NURSAFIA AZMI ada!!!

Hari ni dia dah 18tahun dah dik!

Abang, Bizam, Kakak, Mak n Abah smua sayang Caca..

Abang doa Caca hepy kat PLKN n harap dapat sambung study lepas ni..

Itulah kisah hari kelahiran Caca dari bijik mata abang..

Caca
April 4, 2013
1

Comments

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

2021 yang power!

Tahun 2021 ni sangat power! Mana taknya, sedar-sedar dah hujung bulan Januari d…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Apa maksud Normal Baharu atau Kebiasaan Baharu ?

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula pada 18 Mac 2020 yang lalu, keh…

Sakit perut yang menyeksakan..

Hari Jumaat yang lalu, 18 Julai 2008. Aku mengalami sakit perut yang dah tahap …

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Hebat!