Kepada Caca yang disayangi..

Kalau 18 tahun dulu, kejadiannya pagi..

Abang bangun tido, mak n abah takdak kat umah.

Pakcik Din n Makcik Fazillah ada mai, bagitaw kata mak kat hospital..

Time tu abang bangun, tengok Bizam n Kakak dok tidoq lagi..

Dengan lajunya abang kemas rumah macam mana mak buat.

Sapu kat depan, dah tu basuh pinggan mangkuk yang ada kat dapoq (dapur kata orang KL).

Time tu Pakcik Din bagi roti canai utk breakfast. Rasa syiok gila!!

Bila Bizam n Kakak dah bangun, abang "ajak" depa kemas rumah sementara abah balik dari hospital.

Abang tanya la kat Pakcik Din, "mak dah beranak ka??"

Pakcik Din jawab "dah la kot.. Abah hang x telepon apa pon lagi.."

Ya la, zaman tu manada henpon lagi..

So, memang tunggu abah balik la.

Abah balik dalam kui 12 tengahari cmtu.

Time tu abang amek baju kat bakul, boh dalam washing machine utk tolong mak basuh baju.

Payah gak keja mak abang rasa. Tapi eksaited punya pasai, bilas baju SEMUA abang buat secara manual.

Dah sidai smua baju (siap "mintak tolobg" Bizam n Kakak utk sidai), kami pon p Wad tengok mak..

Tengok2 budak comei NURSAFIA AZMI ada!!!

Hari ni dia dah 18tahun dah dik!

Abang, Bizam, Kakak, Mak n Abah smua sayang Caca..

Abang doa Caca hepy kat PLKN n harap dapat sambung study lepas ni..

Itulah kisah hari kelahiran Caca dari bijik mata abang..

Caca
April 4, 2013
1

Comments

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Hebat!

Search

Popular Posts

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Pentingnya ambil tahu hal jiran...

Kejadian kehilangan kanak-kanak semakin hari semakin menjadi-jadi. Ia menjadi…

Maksud sebenar “belajar pandai-pandai supaya hidup senang”

Sejak kecil, kita kerap kali dipesan oleh mak bapa tentang kepentingan untuk be…

Nikmat jadi orang malas!

Sejak zaman sekolah, kita akan kenal dengan individu yang dilabel sebagai pemal…