Sentuhan Peribadi.

Contoh "sentuhan peribadi" seorang isteri utk suami.
Tak banyak benda kini mendapat sentuhan peribadi.

Asalnya sentuhan peribadi ini berlaku apabila sebarang bentuk ucapan, masakan atau sesuatu yang boleh kita terima dari mana-mana insan mulia.

Sebagai contoh, ucapan selamat hari lahir. Mungkin daya ingatan manusia terhad untuk mengingati semuanya, tetapi kehadiran laman Facebook

Namun demikian, dek kesibukan melayani sahabat dalam senarai di Facebook, kita kini lebih suka mengambil lewa akan sentuhan peribadi terutama dalam memberikan ucapan kepada kawan-kawan kita.

Kebanyakan mesej yang dihantar dan diterima kini lebih bersifat BIASA-BIASA saja.

Ianya bukanlah nak cakap ucapan anda tu tak ikhlas, cuma sentuhan peribadi tu tak wujud. Ia seolah-olah ucapan yang dibuat atas dasar "sekadar ada" saja.

Mungkin lepas ni, kita perlu gunakan nilai kemanusiaan yang ada untuk menaikkan nilai kreativiti dalam mewujudkan sentuhan peribadi dari diri kita.
Facebook
March 13, 2012
0

Search

Popular Posts

2021 yang power!

Tahun 2021 ni sangat power! Mana taknya, sedar-sedar dah hujung bulan Januari d…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Apa maksud Normal Baharu atau Kebiasaan Baharu ?

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula pada 18 Mac 2020 yang lalu, keh…

Sakit perut yang menyeksakan..

Hari Jumaat yang lalu, 18 Julai 2008. Aku mengalami sakit perut yang dah tahap …

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Hebat!