Misai Charlie.

GAMBAR HIASAN
Charlie, makhluk paling berpengaruh di planet Punibec. Mulutnya manis, lidahnya panjang dan telinganya sangat peka dengan dunia sekeliling. Justeru itu, pihak pentadbir planet Punibec amat menyayangi Charlie dalam hal kehidupan dan mentadbir planet yang sangat unik ini.

Planet Punibec mempunya alam sekitar yang amat mesra. Rakyatnya sentiasa bersemangat. Dek kerana ruang planet yang sangat indah, rakyatnya menjadikan planet ini tempat beriadah paling menyeronokkan. Maka mereka akan bergurau senda di samping bergelak ketawa sesungguh hati.

Namun demikian, Charlie ada sedikit masalah. Iaitu terlebih serakah ke atas hambanya. Apabila Charlie tidak mampu menahan nafsu serakahnya, maka hamba akan menjadi mangsa. Nafsu serakah Charlie ini amatlah pelik kerana kaedah Charlie melampiaskan nafsunya ialah dengan cara memaksa hambanya menyikat misainya dengan penuh kasih sayang.

Sudahlah tidak pandai sabar, nafsu pula sangat tinggi.Belum sempat misai siap disikat oleh hamba tadi, dah disuruh pulak sikat bulu ketiak dia. Bila tengok cermin misainya tak cukup cantik, dia marah. Maka si hamba pun kembali menyikat misainya.

bersambung...
Karya
August 5, 2011
0

Comments

Search

Popular Posts

2021 yang power!

Tahun 2021 ni sangat power! Mana taknya, sedar-sedar dah hujung bulan Januari d…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Apa maksud Normal Baharu atau Kebiasaan Baharu ?

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula pada 18 Mac 2020 yang lalu, keh…

Sakit perut yang menyeksakan..

Hari Jumaat yang lalu, 18 Julai 2008. Aku mengalami sakit perut yang dah tahap …

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Hebat!