PEMALAS yang nak jadi BLOGGER.

Ramai orang dah mula nak jadi blogger sekarang ni. Dengan liputan media nasional yang mencanak dengan pendapatan blogger yang lumayan seperti Redmummy dan juga AriffShah. Justeru itu ramai juga yang mewujudkan blog masing-masing untuk mengutarakan pendapat mereka di samping menjadi agen pengutuk orang yang tidak disukainya dengan lancang dan terang.

Namun demikian, mereka ini kurang idea dan MALAS untuk menjana idea baru untuk kongsi idea mereka. Malahan sikap MALAS ini mejadikan mereka yang PEMALAS ini banyak mengambil jalan mudah untuk membuat entry sampah bagi dimuatkan dalam blog mereka. Bagi anda yang BIJAK MEMBACA semestinya anda tahu mana maklumat sampah dan mana maklumat yang berinformasi.

Lihatlah tegarnya abg ni update blog dia, siap tengah padang lagi.

Salah satu perkara yang perlu kita ingat, andai duit yang kita cari, pastikan ianya halal. Tak kiralah kalau duit itu bukan untuk kita makan sekalipun. Kalau dah malas sangat pun sila tunjukkan usaha anda. Sekurang-kurangnya tolong alih bahasakan sesuatu info pun dah cukup untuk membantu pembaca anda memahami isu atau maklumat yang cuba anda kongsikan.

Moga usaha kita ni mengurangkan blog sampah di alam maya. Insyaallah.
Blogger XTVT
July 27, 2011
0

Comments

NCIGNOW2

Search

Popular Posts

3 pengalaman pelik jadi bapa di tahun 2020

Tahun 2020 melengkapkan kehidupan aku sebagai bapak selama lebih empat tahun. D…

Selain kawalan kendiri, seksaan kendiri juga perlu diberi perhatian

Hidup kita perlukan disiplin. Melalui disiplin segala laluan hidup biasanya aka…

Jaga sempadan negara bukan time COVID-19 semata-mata

Perkembangan daripada Op Benteng bakal menjadi bualan hangat sebaik saja PKPP (…

Perusahaan bahagia

Ada banyak hari duka, Isnin siku di muka, Selasa muncung bagai menge…

Menghampiri jam ke 2,000 Perintah Kawalan Pergerakan PKP

Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) mula dikuat kuasa pada 18 Mac lalu. Ketika aw…

Hebat!