Wanita tak patut pegang jawatan tertinggi TENTERA.

Ini sejenis sambungan kepada review kepada Transformers 3 Dark of The Moon.

Dengan penguasaan EMOSI yang agak sukar berbanding lelaki, bagi aku wanita tidak patut memegang jawatan yang cukup tinggi dalam industri pertahanan. Pada pandangan aku, industri pertahanan negara memerlukan individu yang kritis, kreatif, tegas dan bijaksana.

Aku cuma tak suka bila wanita selalu menjadi terlalu SKEMA dalam menjalankan tugas. Umpama dunia ini tidak wujud unsur fleksibel. Oleh yang demikian, berdasarkan watak Mearing dalam Transformers 3 - Dark of The Moon, menunjukkan betapa wanita yang dikuasai emosi senantiasa SKEMA menjalankan tugasnya.

Kalaulah General Askar macam ni.
Hinggakan kepercayaan tidak mampu untuk beliau letakkan kepada budak lelaki bernama Sam Witwicky yang berpotensi besar dalam membuat rundingan dengan Autobots. Sangat kesian dan akhirnya, silalah tonton Transformers 3 ok!
Fikir2
June 29, 2011
0

Comments

Search

Popular Posts

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Di mana kepentingan Sidang Kemuncak Copenhagen 2009?

Semalam tamatnya Sidang Kemuncak Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) diCopenhagen, Den…

Maksud sebenar “belajar pandai-pandai supaya hidup senang”

Sejak kecil, kita kerap kali dipesan oleh mak bapa tentang kepentingan untuk be…

Rasis / Racist: Apa, Siapa dan Banyak mana?

Isu perkauman kini semkin hari semakin panas. Bila mana yang Melayu nak pertaha…