Wednesday, April 20, 2011

Politik Malaysia = BULLSHIT

Sebab BULLSHIT la rakyat Malaysia boleh nikmati kehidupan senang lenang sekarang.
Sebab BULLSHIT la kita boleh cari duit hanya dengan online di internet.
Sebab BULLSHIT la kita boleh makan banyak-banyak sampai makanan dibuang dengan sesuka hati.
Banyak lagi sebab BULLSHIT yang memberi kesan pada kita.

Oleh yang demikian, politik yang ada di Malaysia SEMUANYA kini dituduh sebagai BULLSHIT!

Politik merupakan sesuatu yang LUAS sifatnya. Bukan sahaja kuasa untuk menjawat jawatan Ahli Parlimen mahupun Ahli Dewan Undangan Negeri Semata-mata. Tetapi sebenarnya terdapat politik dalam keluarga, pejabat mahupun politik sesama sahabat handai. Andai politik di Malaysia ialah BULLSHIT (TAHI LEMBU), maka segalanya entiti pemimpin yang ada di Malaysia berstatus TAHI sebenarnya.

Tahi lembu pon orang sanggup junjung tau!

Agak hina di situ. Bagi aku, manusia yang membuat statement begini bermakna dia sendiri yang bertindak sebagai pemimpin (sebuah keluarga, syarikat mahupun untuk dirinya) hanyalah berada pada taraf tahi yang keluar dari juburnya sendiri. Mungkin hina sikit TAHI tu bila dikeluarkan oleh lembu yang takda akal. Sedang manusia yang pandai bercakap tak guna akal ni dah buat statement yang menunjukkan otak dia tak pandai & tak paham apa tu politik!

Kalau tak suka dengan parti politik, nak kata dia BULLSHIT, sila spesifik sikit. Contohnya "PKR ialah parti yang BULLSHIT!" itu boleh diterima. Andai nak wujudkan statement bersifat umum, jangan sampai memakan diri malah mampu meletakkan diri anda lebih HINA dari TAHI!

**Be specific and precise not even in LIFE but ALSO in your own STATEMENT!

4 comments

haha..dalam maksudnya tu..
politik dan agama selari..faham2 la ye..

Insyaallah... kena selari semua tu.. :D

This comment has been removed by the author.

Sebarang komen amatlah dihargai.