Will POWER!

Will POWER merupakan ungkapan yang membawa maksud kekuatan dalam diri seseorang manusia. Manusia memang diciptakan menjadi makhluk yang sangat hebat. Kehebatan manusia tiada had selagi penggunaan akal secara bagus digunapakai. Kebijaksanaan akal sangat penting dalam memperkuatkan kuasa yang ada pada diri manusia.

Kalau dah yakin, nenek pun mampu pandu motosikal.

Bagi aku will POWER ni lebih kepada kekuatan serta keyakinan diri kita. Lebih yakin kita pada diri kita, maka lebih banyak perkara yang boleh kita buat. Dalam usaha meyakinkan diri, kita perlu lebih dekat dengan Tuhan, kerana keyakinan diri bermula dengan hubungan yang baik dengan Tuhan.

Sebagai contoh, untuk individu yang sukar untuk bangun awal pagi, satu-satunya kaedah paling berkesan ialah dengan membuat pesanan kepada diri sendiri agar bangun awal pagi pada masa tertentu. Kira pesanannya mungkin berbunyi begini, "Hilal, esok pagi, jam 6.30pagi bangun tau! Nak kena p kerja ni". Tapi, pastikan anda memberi sepenuh keyakinan kepada diri anda untuk pastikan tepat jam 6.30 anda bangun.

Macam tu la kaedah untuk buat apa pun. Yakin dengan diri. Insyaallah pasti berjaya. :P
Fikir2
March 29, 2011
0

Comments

Hebat!

Search

Popular Posts

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Pertahankan keamanan yang kita ada!

Kisah kematian dua beranak ketika cuba merentas sempadan Mexico - Amerika Sya…

Maksud sebenar “belajar pandai-pandai supaya hidup senang”

Sejak kecil, kita kerap kali dipesan oleh mak bapa tentang kepentingan untuk be…