Twitter menjadi pilihan berbanding Facebook.

Aku dah mula merasakan sedikit kebosanan dengan dunia Facebook. Semakin suram, muram dan spam! Tapi masih aku kekal bersama Facebook untuk memastikan kelangsungann hubungan aku dengan kawan-kawan. Ditambah pula dengan fake profile oleh orang yang "sangat bertanggungjawab" yang berusaha untuk mendapatkan maklumat peribadi kita.

Maka Twitter menjadi pilihan aku untuk berkomunikasi sesama blogger yang aku kenali. Ramai jugak la yang aku kenali dan jadi mesra bila dengan Twitter. Malahan, ramai kawan-kawan Twitter ni sangat mudah untuk dihubungi dan ianya umpama SMS secara terus. Cuma dalam dunia blogging ni, hubungan melalui Twitter amat memberikan kesan yang mantap dan meyakinkan.

Aku lebih memilih Twitter untuk menjalankan urusan komunikasi dunia blog ini kerana ia bersifat real-time dan aku anggapkan ia dunia SMS blogger zaman sekarang. Nak tanya, nak komen, nak promosi blog nak bagi info, segalanya boleh dengan Twitter.

Malahan, berita sedunia juga lebih CEPAT dikemaskini dan diberitakan kepada umum melalui Twitter. Antaranya ialah Utusan Malaysia, Berita Harian, Mstar, BBC News, Al Jazeera dan banyak lagi. Kiranya kalau anda mahukan informasi terkini tentang perkembangan semasa, Twitter merupakan platform terbaik dan paling cepat.

Ikuti aku di Twitter dengan tekan butang follow atau klik sahaja gambar di bawah.
Fikir2
March 18, 2011
3

Comments

  1. twitter best jgk, tp rmai yg x tau nk guna.. jd yg x tau guna tu mmg ckp x best. :)

    ReplyDelete
  2. now memang layan twitter je..
    dah boleh say bye bye kat fb!
    kah kah kah

    ReplyDelete
  3. ala... yang tak tau guna kena la rajinkan diri untuk explore sendiri...ahahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

Rasis / Racist: Apa, Siapa dan Banyak mana?

Isu perkauman kini semkin hari semakin panas. Bila mana yang Melayu nak pertaha…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

3 jenis tindakan yang mendatangkan bahagia di masa hadapan

Sejak dua menjak ni, semakin ramai yang ditemui mengalami masalah kurang bahagi…

Pertahankan keamanan yang kita ada!

Kisah kematian dua beranak ketika cuba merentas sempadan Mexico - Amerika Sya…

Tip kurangkan anak tengok gajet!

Bila dah jadi bapak, banyak perkara perlu kita beri perhatian. Nak cari duit …