Standard Nasi Goreng di Bandar Kota Kinabalu, Sabah.

Nasi Goreng Ayam. RM4.10




Inilah rupa nasi goreng ayam yang BIASA kelihatan dan didapati di kedai makan sekitar bandaraya Kota Kinabalu, Sabah. Pada pendapat aku, ianya berbaloi dari segi jumlah nasi. Akan tetapi ayamnya hampir tiada. Dengan harga RM4.10 menjadikan ianya nasi goreng ayam dalam kategori mahal dan kurang berkualiti.

Dari segi rasa, biasanya terlebih masin di beberapa suap akibat garam yang tidak digaul dengan baik. Ataupun garam dalam bentuk ketulan. Kadang terlebih pedas kadang terlebih masin.

Sepanjang aku bermastautin di Sabah, hanya nasi goreng yang aku sukar untuk terima dari segi rasa dan harga. Akan tetapi makanan laut versi masakan bakar, sangat MANTAP!

Ada komen dari orang Sabah?

Kredit Gambar: FB Syed Azarif.
Diriku
January 24, 2011
6

Comments

  1. Lagi satu tomyam..mmg tak sama langsung cam di semenanjung..

    ReplyDelete
  2. itu sebablah kat meje setiap restoran sabah disediakan kicap, gula, garam, ajinamoto, lada buatan sabah, black pepper n cuka...bancuh la sendiri klo nak...

    ReplyDelete
  3. Kesian... masak sendiri la dik !!! lagi sedap, pastu boleh letak apa2 bahan sesuka ati

    ReplyDelete
  4. hahahaha...4thn aku mkn nasi goreng ni. utk kenyangkan perut saja agar xkebuluq d mlm hari. bukan memuaskan kehendak lidah.

    ReplyDelete
  5. whoaaaa..lapa tgk nasik tuh.ekekeek

    ReplyDelete
  6. Oyama... hahaha.. xsama mmg la.. sangai ceroi!!hohoho

    Faizul, larat nak bancuh2 sendiri depan tu.. awat xbagi kuali truih??hahaha...

    Cendana kasih, ala..akak masakkan boleh?

    Iera...sama la.. hanya kenyangkan perut.. xpon utk nikmat lidah..aha

    Fiq, hg lapaq?? masak megi k..ahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

2021 yang power!

Tahun 2021 ni sangat power! Mana taknya, sedar-sedar dah hujung bulan Januari d…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Apa maksud Normal Baharu atau Kebiasaan Baharu ?

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula pada 18 Mac 2020 yang lalu, keh…

Sakit perut yang menyeksakan..

Hari Jumaat yang lalu, 18 Julai 2008. Aku mengalami sakit perut yang dah tahap …

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Hebat!