Orang LAMA dan banggunan LAMA....

Banggunan lama banyak terabai... Kononnya kerna tuntutan pembangunan yang kian RANCAK.

Warga tua kian terabai... Kerana keRANCAKkan orang muda dengan idea baru mereka.

Tahukah mereka, tak ada yang baru andai tidak wujud benda lama?
Tahukah mereka, tiada IDEA baru tanpa IDEA lama?

Perlukah mereka (orang dan banggunan LAMA) ini dijaga dengan rapi???
Perlu! Kerana mereka sumber sejarah negara. Kerana mereka memberi nilai kepada negara. Kerana mereka yang berusaha atas kesenangan kita hari ini.

Tahniah atas keruntuhan tembok usia lebih seabad ini!
Kesimpulannya, sayangi barang lama. Kalau perlu diubahsuai, lakukan padanya. Hargai mereka kerana mereka sangat memberikan inspirasi kepada yang baru. Kepada ORANG LAMA, tak perlu memperlekehkan kebolehan orang baru. Sayang menyayang mampu memberi kebahagiaan kepada dunia.
Emosi
January 17, 2011
2

Comments

  1. dorg cakap, kena ada pengorbanan demi kemajuan..
    still x boleh nk faham, in my poin of view, yang lama dijaga, yang baru ditambah. lg cantek.

    the truth is - dorg duk pk duit semata2..*haishh*

    ReplyDelete
  2. ada kaedah pengorbanan utk kemajuan dalam menjaga bahan lama ni. Tengok pada kesan sejarah bahan tersebut la..kan?

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

Rasis / Racist: Apa, Siapa dan Banyak mana?

Isu perkauman kini semkin hari semakin panas. Bila mana yang Melayu nak pertaha…

3 jenis tindakan yang mendatangkan bahagia di masa hadapan

Sejak dua menjak ni, semakin ramai yang ditemui mengalami masalah kurang bahagi…

Tip kurangkan anak tengok gajet!

Bila dah jadi bapak, banyak perkara perlu kita beri perhatian. Nak cari duit …

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Nikmat jadi orang malas!

Sejak zaman sekolah, kita akan kenal dengan individu yang dilabel sebagai pemal…