One Step Closer to the Maxis Om Nom Nom Race.

Selangkah ke Perlumbaan Maxis Om Nom Nom!!!! 

Inilah pertandingan ala Amazing Race yang dikendalikan oleh agen pengiklanan blog PALING TERKENAL di Malaysia, iaitu Nuffnang. Satu kumpulan 4 orang a.k.a 1 kereta la. Kami ber4 telah bersetubuh untuk menubuhkan pasukan #kakimakan yang melakukan persetubuhan di twitter bagi menubuhkan pasukan ni.
**jangan salah faham pulak dengan penggunaan perkataan bersetubuh tadi ya!


.
Akan diadakan di Modesto's , Ground Floor, Capital Square, 7 Persiaran CapSquare, 50100, Kuala Lumpur pada 15 Januari 2011 hari Sabtu.Waktu pertandingan ialah antara jam 8 pagi hingga 7 malam yang mana kami akan memakai tshirt yang akan ditaja oleh Maxis. Untuk aku, saiz M pon dah comei.

Pertandingan ala-ala Amazing Race ni memerlukan kecekapan untuk menggunakan Aplikasi Finder 301 yang dibangunkan oleh Maxis. Oleh yang demikian, bagi menjayakan Maxis Om Nom Nom Race ni, setiap peserta akan dibekalkan dengan Iphone4 yang lengkap dengan Aplikasi Finder 301 dan juga sebijik laptop siap dengan Maxis Broadband bagi keperluan peserta.

Di samping BERLUMBA untuk menyelesaikan klu yang diberikan, peserta juga diminta membuat review dengan mantap di blog. Bayangkan, berlumba sambil makan di samping kena tulis entry dalam blog. Tapi aku YAKIN ia merupakan pengalaman yang mantap!

Berikut sedikit TIPS persediaan untuk Maxis Om Nom Nom Race!

Memahami Aplikasi Finder 301 oleh Maxis.


Rupa aplikasi ni selepas download melalui itunes boleh ditengok seperti di bawah.

Muka depan Aplikasi Finder 301.


Proses mencari restoran yang anda suka dan mahu pergi.


Ataupun carik mana yang berdekatan dengan lokasi anda berada.

Siap dengan Peta skali dia bleh bagi.


Siap Detail restoran lagi dia kasi dengan no telefon untuk memudahkan anda menghubungi mereka.



Memahami DATA PLAN oleh Maxis.




Mungkin persediaan ni cukup stakat ni. Cuma aku perlukan pasukan! Nama kumpulan kami ialah KAKIMAKAN....Di bawah ni la kaki-kaki yang makan dengan cermat tetapi banyak!! :P


Anda juga boleh tengok entry geng #kakimakan di link BroFramstone, khaizarien dan jugak fadzioriq


Kredit gambar: Mohd Zaid.com dan jugak Nuffnang.com.my
Nuffnang Blog
January 6, 2011
4

Comments

  1. mu terkurang satu nie...

    "sebab apa nk join"

    itu saja.. yg lain ok.. he..23x mybe entry kamu akan dijadikan contoh untuk blog2 lain he..23x

    ReplyDelete
  2. yg bro tu mmg sah kaki makan..kihkihki

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Sedap Weh meraikan Nasi Lemak melalui Google Malaysia

Nasi Lemak merupakan sejenis makanan yang paling kuat pengaruhnya sebagai ejen …

Pertahankan keamanan yang kita ada!

Kisah kematian dua beranak ketika cuba merentas sempadan Mexico - Amerika Sya…

Pentingnya ambil tahu hal jiran...

Kejadian kehilangan kanak-kanak semakin hari semakin menjadi-jadi. Ia menjadi…

Persediaan menjadi boss

Sekejap sahaja kita dah masuk bulan Mac. Ia merupakan bulan terakhir untuk su…

Hebat!