Kehadiran Blogger TAMAK bakal datang mencanak-canak!

Sesiapa yang baca Berita Minggu pasti akan terkejut dengan berita TERLAMPAU yang dikemukakan oleh Berita Harian yang mengatakan Pendapatan Blogger mencecah jutaan RM setahun. Justeru itu, maka ramai yang terkejut dengan kemudahan membuat duit melalui blog ni.


Kalau sekarang pon dah ramai wujud blogger TAMAK yang melemaskan lantas menjatuhkan reputasi blogger baik yang lain. Mana taknya, disebabkan terlalu tamak nak duit, blogger (terutama generasi baru) dah mula menjadi spammer terbaik di mana usaha untuk meningkatkan trafik dengan kaedah spam telah menaikkan kemarahan orang lain.

Justeru itu, kepada blogger sedia ada, aku cadangkan agar kita sentiasa sabar dengan usaha sebelum ni. Tambahkan kreativiti anda untuk menulis dengan kreatif. Moga earning dari blog menjadikan kita hidup lebih bahagia, kreatif dan juga berkat.

Untuk baca clearance dari Kak Red tentang isu ni, sila baca di link http://redmummy.com/2011/01/23/rm1juta-no-no-no/
Fikir2
January 23, 2011
4

Comments

  1. sebab tu kerajaan nak amik cukai blog2 kaya cmni , hahaha

    ReplyDelete
  2. bayar cukai..bayar cukai...nnti LHDN marah :)) ..btol ke LHDN ?haha

    ReplyDelete
  3. tengku Nizam, apa2 bisnes pon kena cukai. Tu tanggungjawab warganegara kat negara dia dok.

    fiq, LHDN tu btoi la.. :P

    ReplyDelete
  4. hahaha..ribuan ringgit..klu cmtu blog aku la plng daif hahaha..dpt sen2 je bulan2..:P

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

Maksud sebenar “belajar pandai-pandai supaya hidup senang”

Sejak kecil, kita kerap kali dipesan oleh mak bapa tentang kepentingan untuk be…

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Kalau takda pasukan, kita gerak dulu !

Saya masih ingat kali pertama berjumpa dengan manusia penuh…

Sedap Weh meraikan Nasi Lemak melalui Google Malaysia

Nasi Lemak merupakan sejenis makanan yang paling kuat pengaruhnya sebagai ejen …

Mari kita belajar daripada kisah taubat Barisan Nasional

Kejayaan Barisan Nasional untuk merampas kembali kerusi Dewan Undangan Negeri S…

Hebat!