Tindakan perempuan apabila dipandang lelaki.

Untuk lelaki NORMAL, siapa sahaja wanita yang lalu, atau ada di mana-mana bahagian pelusuk bumi ini akan dilihat. Samada cantik, gemuk, kurus, rambut lurus, rambut meggie atau apa sahaja akan dipandang. Kaedah pandangan itu tertakluk kepada nafsu masing-masing. Ada yang suka tengok yang TEMBAM, ada yang suka tengok kurus, ada suka tengok tinggi dan ada suka tengok panjang iaitu rambut panjang.

Apa respon perempuan tersebut?

Ini yang paling ditunggu. Berikut aku senaraikan respon perempuan apabila dipandang lelaki serta apa pandangan atau pendapat lelaki berasaskan respon dari perempuan tersebut:

1. Perempuan yang pandang balik & senyum.
Pada pandangan lelaki, perempuan ni bagus. Tidak sombong dan peramah orangnya. (Walaupun ada antara lelaki yang memandang wanita camni adalah PERAMAS).

2.Perempuan yang teruskan perjalanan sambil jalan tunduk.Sambil tersenyum sendiri.
Pada pandangan lelaki, perempuan ini sangat pemalu orangnya. Perempuan tu mesti perasan cantik bila lelaki memandangnya. Pergh!!

3. Perempuan yang terus mengibas rambutnya sambil menjeling pada lelaki.
Pada pandangan lelaki, "perempuan ni jual mahal. Mentang-mentang la body hot, rambut lawa!". Tetapi lelaki masih suka memandang perempuan jenis ni.

4. Perempuan yang pandang sipi-sipi dan kemudian berlari anak ke arah kawan berdekatan.
Pada pandangan lelaki, perempuan macam ni, biasanya gatal lebih. Perempuan macam ni biasanya sexy ja lebih. Cantiknya tidak. Kebanyakannya akan cuba "meningkatkan" prestasi dirinya untuk sentiasa mendapat perhatian lelaki.

5.Perempuan yang membalas pandangan dan kemudian mengangkat kening sambil senyum sinis.
Pada pandangan lelaki, perempuan ni OK la.. Supporting la.Biar nampak macam artis. Tapi tak sombong dan tak gatal sangat. Sikit-sikit ja gatalnya.

Cukup la 5 sahaja. Ini sekadar pandangan lelaki ke atas tindakan wanita bila dipandang lelaki. Sekadar pandangan. Anda dalam kategori mana?

11 comments:

  1. kalau pandang tapi tak bagi respon pape lak? haha

    ReplyDelete
  2. the first one...
    I smile n trus pdg tmpt laen...
    xtgk pown reaksi org tue...
    haha...

    ReplyDelete
  3. heh..sekadar pandang kejap pstu pndang depan balik,wat donno..haha..

    ReplyDelete
  4. Sheila!Hahaha.. no 2 boleh gak...ahaha

    Fatin.. kalo xbagi respon tak sempat tanya lagik orang len..ahaha

    Rockprincess..bukan perlu korang tgk reaksi bila kena pandang ponk..ini bila lelaki dok nengok..aha

    anis.. mungkin hg no 4..ahaha

    ReplyDelete
  5. haha.. no 2 tapi xsenyum boleh? :P


    pelangi cinta pon boleh jadi transformer tau!! http://hifaz-phat.blogspot.com/2010/12/ajaibnya-macam-transformers.html

    ReplyDelete
  6. aw man~~~
    macam kenal je statement 'rambut' meggie' hahaha...

    respond?
    depends dgn cara lelaki tu pandang n apa jenis lelaki tu dulu.

    perempuan ada instinct dia sendiri pada lelaki2 yg tgk dia.
    that's why lah respond berbeza pada lelaki yg berbeza...

    that's my opinion~
    ^__^

    ReplyDelete
  7. i like hangpa smua punya komen... sangat memberikan inspirasi untuk aku...wahahaha... bagus...

    Anyway, thanks pasal sudi komens..

    ReplyDelete

Sebarang komen amatlah dihargai.