Sila MOVE ON sebaik mungkin!

Hal biasa dalam perhubungan, biasanya akan berlaku perselisihan pendapat yang dipanjangkan kepada putusnya hubungan sayang (konon!) yang ada antara dua insan. Bagi yang dah berkahwin ia akan menjadikan situasi TALAK. Kalau belum kahwin diistilahkan sebagai CLASH dalam bahasa pertuturan kini.

Maka apabila ini berlaku, masing-masing akan membawa haluan yang dikehendaki. Biarpun ia berlaku secara AMAN, hubungan sebagai KAWAN masih wujud. Pada aku mungkin hubungan KAWAN menjadi TAWAR dek kerana situasi dan status sebelum ni.

Justeru itu, andai pilihan anda untuk PUTUS dan MOVE ON ke daerah hidup yang baru, silakan!! Jangan Pandang Belakang! Sesekali toleh belakang tak mengapa kerana takut ada yang serang dari belakang. Terus berjalan ke hadapan dengan CERMAT takut terpijak lubang!

Kalau masih berperasaan, sila ABAIKAN perasaan itu kerana anda sudah pilih untuk MOVE ON! Tetapkan pendirian! Tak perlu nak gedik-gedik nak patah balik.
Emosi
December 8, 2010
8

Comments

  1. gedik2 patah balik, camana tu bro?:-p

    ReplyDelete
  2. hahaha seriously. orang dah xnak tu dah la kan~ haha :p

    ReplyDelete
  3. Miss Izah, mmg ada yg lebih baik & serasi!! Pasti...ahaha

    JMR, Gedik2 patah balik tu = gatal2 nak mintak RUJUK!!ahahaha

    Sheila! Dah xnak xyah la! kan?ahahaha

    ReplyDelete
  4. soklan best...
    pe kaitan gambar and entry????

    hahaha...
    kalo dah jalan trus tbe2 tersalah masuk lorong utk u-turn cmane plak ek?
    hahaha
    *saje bkin serabut..

    ReplyDelete
  5. Mas! Hahahaha...

    AMMY!! Iya bha.. sy emo!

    Orked! Gambar sekadar HIASAN..aha

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

2021 yang power!

Tahun 2021 ni sangat power! Mana taknya, sedar-sedar dah hujung bulan Januari d…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Apa maksud Normal Baharu atau Kebiasaan Baharu ?

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula pada 18 Mac 2020 yang lalu, keh…

Sakit perut yang menyeksakan..

Hari Jumaat yang lalu, 18 Julai 2008. Aku mengalami sakit perut yang dah tahap …

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Hebat!