Friday, December 24, 2010

Apa jadi pada si penjilat bontot??

Tukang Kipas, Penjilat bontot, kaki aircond dan sebagainya merupakan sekumpulan manusia yang ramai wujud di kebanyakan agensi kerajaan mahupun pekerja bawahan di peringkat swasta.

Tujuan asal mereka bertindak sedemikian rupa ialah untuk memastikan kelangsungan kuasa dan akses kepada pihak atasan ataupun boss mereka. Inilah punca jilatan ke atas bontot boss terjadi. Ataupun mereka ini akan bertindak sebagai penghawa dingin kepada orang atasan tadi.

Cuba bayangkan anda berada di tempat boss, ada sahaja orang yang datang mengiyakan kata-kata anda walaupun anda tahu bahawa apa yang anda perkatakan tu sebenarnya salah.Sduah tentu terasa tidak selesa untuk berjalan. Andai ini berlaku secara fizikal sekalipun, ia akan menimbulkan perasaan SERAM dan meremang bulu roma andai bontot dijilat tanpa henti.


Kesimpulannya, andai anda nak ambil hati orang atasan sekalipun, biarlah berpada. Biar tampak sedap tetapi berbaloi. Kerana andai ia berlebihan, perasaan keji akan timbul lantas menganggu karier anda!

4 comments

BIAR BETUL....
SEGAN NAK BERAK R KLU CAMNIE..

hahahaha...segan nya aku tgk jamban tu..apa2 pun..golongan penjilat ni takkan pupus..ada ja..mmg bukan spesis terancam okie! mg susah nk hapuskan..kena buat kempen besar2an...

takut!!! both jamban and penjilat tuh..haha..paling takot nk guna jnban tuh...nnti kna geget..hoho!

Ice Ketul, segan??ahahaha.. skali skala kena jilat..aha

ierasz, nnti kita kempen.. kasi blog aku mantap dl...ahaha

fiq, jangan risau, jamban ni jilat ja.. xgeget ponk..ahaha

Sebarang komen amatlah dihargai.