Apa perlu anda paham dengan YES 4G.

Apa perlu anda paham ialah, YES 4G merupakan satu penyedia perkhidmatan untuk 3 benda iaitu Internet, Panggilan Suara dan juga Short Messaging System SMS. Kadar yang dikenakan ialah seperti gambarajah di bawah:



Jadi, sila paham ianya TIADA SIMCARD, dan anda perlukan PC untuk membuat panggilan telefon atau SMS. Hingga saat ini, hanya satu jenis telefon sahaja iaitu Samsung 4G yang diperkenalkan YES semasa pelancaran.

Pada pendapat aku, bagi sesiapa yang bekerjaya dan kurang menggunakan internet semaksima mungkin (iaitu untuk tujuan muaturun/download dan muatnaik/upload data, maka gunakan YES 4G merupakan kaedah terbaik. Dengan syarat penggunaan minimum sebanyak RM30 sahaja anda boleh layari internet dengan kelajuan minimum 2mbps.

Lebih menarik lagi semasa anda bergerak dalam kereta di Lebuhraya PLUS (Lebuhraya Utara-Selatan Semenanjung Malaysia), anda masih boleh menikmati internet dengan kelajuan kenderaan anda masimum 120km/j. Yang penting, bukan anda yang memandu ketika perjalanan tersebut.

Ini adalah perkhidmatan baru. Anda perlu memahaminya dengan baik sebelum cuba. Harap maklum. Sebarang pertanyaan emailkan kepada yescare@yes.my
Diriku
November 21, 2010
4

Comments

  1. sgt menarik ... last week gi kedah, celcom bb pun laju di highway plus..

    ReplyDelete
  2. owh.. yaka??ahahaha.. best2!!

    ReplyDelete
  3. wah dh baca...lagi detail kt sini, makasih share :)

    tp mmg murahlah rm30 je..harus pertimbangkan nnti...eheehe


    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

Rasis / Racist: Apa, Siapa dan Banyak mana?

Isu perkauman kini semkin hari semakin panas. Bila mana yang Melayu nak pertaha…

3 jenis tindakan yang mendatangkan bahagia di masa hadapan

Sejak dua menjak ni, semakin ramai yang ditemui mengalami masalah kurang bahagi…

Pertahankan keamanan yang kita ada!

Kisah kematian dua beranak ketika cuba merentas sempadan Mexico - Amerika Sya…

Nikmat jadi orang malas!

Sejak zaman sekolah, kita akan kenal dengan individu yang dilabel sebagai pemal…

Maksud sebenar “belajar pandai-pandai supaya hidup senang”

Sejak kecil, kita kerap kali dipesan oleh mak bapa tentang kepentingan untuk be…