Apa perlu anda paham dengan YES 4G.

Apa perlu anda paham ialah, YES 4G merupakan satu penyedia perkhidmatan untuk 3 benda iaitu Internet, Panggilan Suara dan juga Short Messaging System SMS. Kadar yang dikenakan ialah seperti gambarajah di bawah:



Jadi, sila paham ianya TIADA SIMCARD, dan anda perlukan PC untuk membuat panggilan telefon atau SMS. Hingga saat ini, hanya satu jenis telefon sahaja iaitu Samsung 4G yang diperkenalkan YES semasa pelancaran.

Pada pendapat aku, bagi sesiapa yang bekerjaya dan kurang menggunakan internet semaksima mungkin (iaitu untuk tujuan muaturun/download dan muatnaik/upload data, maka gunakan YES 4G merupakan kaedah terbaik. Dengan syarat penggunaan minimum sebanyak RM30 sahaja anda boleh layari internet dengan kelajuan minimum 2mbps.

Lebih menarik lagi semasa anda bergerak dalam kereta di Lebuhraya PLUS (Lebuhraya Utara-Selatan Semenanjung Malaysia), anda masih boleh menikmati internet dengan kelajuan kenderaan anda masimum 120km/j. Yang penting, bukan anda yang memandu ketika perjalanan tersebut.

Ini adalah perkhidmatan baru. Anda perlu memahaminya dengan baik sebelum cuba. Harap maklum. Sebarang pertanyaan emailkan kepada yescare@yes.my
Diriku
November 21, 2010
4

Comments

  1. sgt menarik ... last week gi kedah, celcom bb pun laju di highway plus..

    ReplyDelete
  2. owh.. yaka??ahahaha.. best2!!

    ReplyDelete
  3. wah dh baca...lagi detail kt sini, makasih share :)

    tp mmg murahlah rm30 je..harus pertimbangkan nnti...eheehe


    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Hebat!

Search

Popular Posts

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Pentingnya ambil tahu hal jiran...

Kejadian kehilangan kanak-kanak semakin hari semakin menjadi-jadi. Ia menjadi…

Maksud sebenar “belajar pandai-pandai supaya hidup senang”

Sejak kecil, kita kerap kali dipesan oleh mak bapa tentang kepentingan untuk be…