Apa perlu anda paham dengan YES 4G.

Apa perlu anda paham ialah, YES 4G merupakan satu penyedia perkhidmatan untuk 3 benda iaitu Internet, Panggilan Suara dan juga Short Messaging System SMS. Kadar yang dikenakan ialah seperti gambarajah di bawah:



Jadi, sila paham ianya TIADA SIMCARD, dan anda perlukan PC untuk membuat panggilan telefon atau SMS. Hingga saat ini, hanya satu jenis telefon sahaja iaitu Samsung 4G yang diperkenalkan YES semasa pelancaran.

Pada pendapat aku, bagi sesiapa yang bekerjaya dan kurang menggunakan internet semaksima mungkin (iaitu untuk tujuan muaturun/download dan muatnaik/upload data, maka gunakan YES 4G merupakan kaedah terbaik. Dengan syarat penggunaan minimum sebanyak RM30 sahaja anda boleh layari internet dengan kelajuan minimum 2mbps.

Lebih menarik lagi semasa anda bergerak dalam kereta di Lebuhraya PLUS (Lebuhraya Utara-Selatan Semenanjung Malaysia), anda masih boleh menikmati internet dengan kelajuan kenderaan anda masimum 120km/j. Yang penting, bukan anda yang memandu ketika perjalanan tersebut.

Ini adalah perkhidmatan baru. Anda perlu memahaminya dengan baik sebelum cuba. Harap maklum. Sebarang pertanyaan emailkan kepada yescare@yes.my
Diriku
November 21, 2010
4

Comments

  1. sgt menarik ... last week gi kedah, celcom bb pun laju di highway plus..

    ReplyDelete
  2. wah dh baca...lagi detail kt sini, makasih share :)

    tp mmg murahlah rm30 je..harus pertimbangkan nnti...eheehe


    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Apa terjadi kepada jalan utama Kuala Lumpur ketika sambutan ambang 2020?

Maaflah lambat sikit video ni. Proses mengeditnya yang ambil masa lebih sikit…

Masa untuk lebihkan bersyukur

Dunia media ternyata menerima pukulan hebat akibat derasnya arus gangg…

Masa untuk berhijrah!

Foto Astro AWANI / Shahir Omar Setiap kali kedatangan tahun baharu, maka …

Nikmat jadi orang malas!

Sejak zaman sekolah, kita akan kenal dengan individu yang dilabel sebagai pemal…

Hebat!