Sunday, October 10, 2010

Pandai yang bodoh yang memerlukan perhatian orang ramai.

Bila diberitahu mengenai kisah yang diutarakan oleh Mingguan Malaysia hari ini aku jadi semacam pelik. Mahasiswa yang bijak otaknya sanggup memBODOHkan diri untuk bermain dengan perkara remeh. Lantas nama institusi jadi keji dan hina.

Itu pendapat aku. Tak salah untuk dibuat salam perantauan. Namun, tak perlu untuk menipu. Perbuatan menipu kalau dilakukan oleh golongan profesional pon dianggap bodoh, ini kan pulak manusia yang baru nak belajar membodohkan diri untuk buat kesalahan yang bodoh.

Menipu adalah satu kesalahan apabila ditangkap. Kesalahan yang disabitkan dianggap sebagai kesalahan yang BODOH akibat masalah yang dicipta diri sendiri.

Jangan hanya pikir nak salahkan wartawan mahupun pihak editorial Utusan Malaysia semata-mata. Kejadian bodoh ni tak akan bermula dari manusia bodoh.

Sekian. Salam bodoh untuk manusia yang bertindak bodoh.

**pelajar-pelajar Sabah & Sarawak pon pandai. Tak balik beraya pun tak la sampai buat salam perantauan besifat bodoh macam orang nih.
**nak tau sapa yang bodoh nih?? Sila baca link yang telah disisipkan bersama.

1 comments :

auchh... emo nye....hehe =)

this is not the 1st time kowt ade prank mcm tu...

kawan aku pon pnah kne prank..

student u**(kt mesia jek) je, tp member2 dia hantar gambar kt utusan tules from university of massachusetts...

xplak dia kne sembur dgn utusan balik (pdhal gmbar tu just gmbar dia ngn omputeh kt sabah jek)..

maybe pekerja2 utusan kene kerja lebih sket kowt nk check mane gmbar palsu b4 publish.
better drpd sembur2 org lepas publish.. hehe

Sebarang komen amatlah dihargai.