Kenapa tak suka realiti sebenar???

Percambahan dan kenaikan rating rancangan realiti di seluruh dunia menunjukkan betapa semangatnya manusia sekarang mahu tahu akan realiti kehidupan. Maka muncul juga pelbagai idea untuk memaparkan realiti yang dimahukan oleh penonton.

Cuma apa yang peliknya sekarang ni manusia mahu lihat realiti. Untuk memahami realiti dan memahami realiti kehidupan sendiri, manusia TIDAK MAHU!

Sebagai contoh, semasa kita menonton rancangan realiti, kita akan dapat lihat sendiri realiti kehidupan sepasang suami isteri yang bergelar selebriti di Amerika Syarikat. Jadinya, dari situ kita boleh tengok kaedah sang suami memahami kehendak isteri. Dan bagaimana si isteri berfikir untuk memastikan suaminya gembira.

Tetapi bila realiti berlaku dalam rumahtangga sendiri, kebanyakan penonton tak mahu cuba untuk berfikir sepertimana yang dijalankan dalam rancangan realiti yang dipaparkan. Memang la untuk ikut cara pakai, makan tak boleh dan tak mampu. Tapi, sekurang-kurangnya cara berfikir yang baik tu kena la amek iktibar sikit.

Sampai bila kita akan tonton tv untuk tontonan semata-mata???

**jangan lupa konsert reunion AF ahad ni di Stadium Putra Bukit Jalil.
AF
October 8, 2010
0

Comments

Search

Popular Posts

2021 yang power!

Tahun 2021 ni sangat power! Mana taknya, sedar-sedar dah hujung bulan Januari d…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Apa maksud Normal Baharu atau Kebiasaan Baharu ?

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula pada 18 Mac 2020 yang lalu, keh…

Sakit perut yang menyeksakan..

Hari Jumaat yang lalu, 18 Julai 2008. Aku mengalami sakit perut yang dah tahap …

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Hebat!