Wednesday, August 25, 2010

Perancangan mati untuk Blog, Facebook & Twitter anda.

Dunia masa kini, adalah dunia di mana manusia bersosial bukan sahaja melalui fizikal, tetapi bersosial menggunakan laman sosial yang disediakan oleh manusia melalui teknologi yang ada. Antara laman sosial yang terkenal yang digunapakai oleh manusia untuk bersosial ialah Facebook, Twitter dan juga blog. ini merupakan 3 laman sosial paling popular digunakan sekarang.

Bayangkan anda mati esok??



Apa yang akan berlaku dengan blog kita? Apa akan berlaku dengan Profail Facebook kita? Begitu juga dengan akaun Twitter.

Perlukah kita sediakan wasiat untuk orang yang hidup beritakan pada kawan-kawan kita tentang kematian kita? Mungkin inilah kaedah terbaik untuk anda buat pada akaun anda. Wasiatkan username dan password anda pada waris ataupun sahabat anda yang betul2 dipercayai.

Kemudian, sekiranya anda dah dapat seru untuk meninggalkan dunia ini, cepat2 la bagi wasiat laman sosial pada waris anda. Ini penting agar blog, akaun FB dan Twitter anda tidak bersawang bagai ditinggalkan tanpa sebarang berita...hohoho

6 comments

menarik.. hmm.. ajal maut ni tak terduga. tapi memang kena bg tahu jga la pd orang yg btul2 boleh dipercayai..

aduih..
kena tinggal password dalam diari kot.
sebab kot2 orang baca.

tak yah nak tinggal wasiat ..sbb anak-anak memang dah tau password akak..

betul kata kamu tu..akak ni kira cam selebritilah kan..sbb ada peminat walaupun ramai yang tak pernah bertentang mata.

aha!!! boleh tahan la ganas...aha

Sebarang komen amatlah dihargai.