Wednesday, July 14, 2010

Perkongsian dari NUffnang n OTAI!

Jumaat lepas, aku berjaya hadirkan diri untuk program ke 2 yang aku join yang dihoskan oleh Nuffnang. Kali ni, dalam sesi perkongsian dengan blogger pilihan Nuffnang iaitu www.eyriqazz.com/ . 

Mula-mula berdebar jugak, pasal ini pertama kali aku pergi lone ranger tanpa mengenali sesiapa. Sangat sempoi. Berani mati redah ujan dari Cheras untuk ke Setapak (dekat ngan Uptown Danau Kota). Penaja lokasi dan makan malam kami ialah Pak Li Kopitiam. 

Perkongsian dari http://www.eyriqazz.com/ sangat berguna, antaranya ialah:

1. Kekalkan pada yang satu, SETIA. Kerana lebih lama anda bersama Nuffnang, maka lebih banyak yang akan anda dapat dari Nuffnang. Kerana Nuffnang ada banyak aktiviti dan contest yang menarik.
2. Update blog sekerap mungkin untuk memastikan follower anda tidak diabaikan.
3. Sentiasa ikhlas masa berblogging. Kerana duit akan datang bila hati kita mulia dalam melakukan apa saja keja termasuk blogging.
4. Cari kelainan dalam blog anda. Pastikan lain dari yang lain baru anda akan diikuti dan mendapat perhatian.
5. Backlink penting bagi memastikan kita menang dan orang yang masuk blog kita jugak menang.


Dari Robb plak, wakil Nuffnang, ini kesimpulan perkongsian dari pihak Nuffnang:

"Letakkan ads link pada tempat betul, dapatkan Glitterati status untuk memudahkan anda mendapat peluang iklan diletakkan di blog anda. Blog adalah pentas di mana papan iklan diletakkan. Salah letak, maka tiada orang datang beriklan di blog anda."


*semua ayat aku interpretasikan dalam bentuk pemahaman aku. Diharap semua suka n berguna untuk newbie.. Bagi yang belum join Nuffnang, jom sertai komuniti yang menarik!

Berikut bloggers yang sempat aku jmpa dan jugak perkongsian depa:


Juga blogger yang sempat aku jmpa.. :P


Agak2 ada tertinggal, kasitau la yer...ahaha

Masing2 bz... Candid version... :P

Semasa perkongsian dijalankan.

Ini Bos Pak Li Kopitiam... Sangat sempoi. :P

Robb ngan Manager Pak Li Kopitiam.

Mee Kari dari Pak Li Kopitiam! Sangat sedap! Pekat, mantap dan berkesan.

Bersama tukang kongsi malam tuh... :P

11 comments

ooo..awak ke yang baju hijau tuh. hehe tak cam lah. ape daaaa..pernah datang blog pastu tak cam. hehe ;p

best nyer...cmner leh dpt g tu...kiter nk gak g....uhuu

hahaha... sowie la anne yer, saya ni pemalu sket... :P

Ayoi, nk g kalo kena la aktif sket kat nuffnnag punya website..ehehe

nuffnang memang best tapi sekarang dah makin kurang dia nye ad
so beralih ke innity
_______________________________
JOM LAYAN MOVIE 2010 FREE KLIK SINI TOY STORY3, KARATE KID, THE LAST AIRBENDER SERVER LAJU MACAM TENGOK DVD/CD

hai...Kenny sini...nice blog yang tentang Nuffnang Sharing Session...

wah seronok jumpa otai3 yea huhuu

erm..until la nie..x buat2 lagi entry pasal SS...tp mmg da terjah, link dan jadi follower pada semua yg hadir malam tu...

ooo..kita makan menu sama ek...tp akak ambil mee laksa..

pakli kopitiam.. kopi O ais kat situ sedap sehh..

salam bro...hang ni dah ler ambik candid gmabar gua lepas tu tak mention pun pasal gua erkk? hehehe xpela no hal bro...anyway thanks visiting my blog....perondajaketbiru74.blogspot.com (baju belang merah putih tu)

thnks for sharing...
nk kongsi ni kt blog sy boleh?

Sebarang komen amatlah dihargai.