Paul, si Bomoh Sotong!!!

Paul the octopus, inilah cerita si sotong zaman kini. Biarpun dah tua. Dia dah bawak revolusi pada pemikiran serta kepercayaan manusia.

Asalnya hanyalah sotong untuk tujuan ramalan bagi pasukan German, tapi bila ramalannya tentang kekalahan pasukan German ke atas Sepanyol semalam, maka popularitinya semakin bertambah-tambah.

Andai Paul si sotong ni masuk AF, confirm juara punya waktu la nih..

Untuk final ahad nanti, maka anda tidak lagi perlu menonton piala dunia. Kalo Paul dah kuarkan statement dia di media nanti, maka anda hanya tengok video Paul di youtube sahaja ok.


Kalo bawak Paul ni mai Malaysia, boleh la suruh dia jampi agar Malaysia menang kalo wat frenly ngan German kan???
Hiburan
July 8, 2010
5

Comments

  1. hahaha....pe yg akku tau spain dh g final..ni xder kene mengene ngan sotong..ker paul moss ke...

    ReplyDelete
  2. weh! aku pon amek gmbr ni dari fb letak kat blog... suma paul punya pasal da...

    ReplyDelete
  3. hahahaha... sangat sempoi la si Paul nih..ahaha

    ReplyDelete
  4. Lepas ni mahal lah harga sotong sebab di beli untuk meramal no ekor wakakkakaka..

    ReplyDelete
  5. Paul is the man! hehe

    PS: ive link your blog! :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Hebat!

Search

Popular Posts

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Maksud sebenar “belajar pandai-pandai supaya hidup senang”

Sejak kecil, kita kerap kali dipesan oleh mak bapa tentang kepentingan untuk be…

Pertahankan keamanan yang kita ada!

Kisah kematian dua beranak ketika cuba merentas sempadan Mexico - Amerika Sya…