Paul, si Bomoh Sotong!!!

Paul the octopus, inilah cerita si sotong zaman kini. Biarpun dah tua. Dia dah bawak revolusi pada pemikiran serta kepercayaan manusia.

Asalnya hanyalah sotong untuk tujuan ramalan bagi pasukan German, tapi bila ramalannya tentang kekalahan pasukan German ke atas Sepanyol semalam, maka popularitinya semakin bertambah-tambah.

Andai Paul si sotong ni masuk AF, confirm juara punya waktu la nih..

Untuk final ahad nanti, maka anda tidak lagi perlu menonton piala dunia. Kalo Paul dah kuarkan statement dia di media nanti, maka anda hanya tengok video Paul di youtube sahaja ok.


Kalo bawak Paul ni mai Malaysia, boleh la suruh dia jampi agar Malaysia menang kalo wat frenly ngan German kan???
Hiburan
July 8, 2010
5

Comments

  1. hahaha....pe yg akku tau spain dh g final..ni xder kene mengene ngan sotong..ker paul moss ke...

    ReplyDelete
  2. weh! aku pon amek gmbr ni dari fb letak kat blog... suma paul punya pasal da...

    ReplyDelete
  3. hahahaha... sangat sempoi la si Paul nih..ahaha

    ReplyDelete
  4. Lepas ni mahal lah harga sotong sebab di beli untuk meramal no ekor wakakkakaka..

    ReplyDelete
  5. Paul is the man! hehe

    PS: ive link your blog! :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

2021 yang power!

Tahun 2021 ni sangat power! Mana taknya, sedar-sedar dah hujung bulan Januari d…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Apa maksud Normal Baharu atau Kebiasaan Baharu ?

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula pada 18 Mac 2020 yang lalu, keh…

Sakit perut yang menyeksakan..

Hari Jumaat yang lalu, 18 Julai 2008. Aku mengalami sakit perut yang dah tahap …

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Hebat!