Paul, si Bomoh Sotong!!!

Paul the octopus, inilah cerita si sotong zaman kini. Biarpun dah tua. Dia dah bawak revolusi pada pemikiran serta kepercayaan manusia.

Asalnya hanyalah sotong untuk tujuan ramalan bagi pasukan German, tapi bila ramalannya tentang kekalahan pasukan German ke atas Sepanyol semalam, maka popularitinya semakin bertambah-tambah.

Andai Paul si sotong ni masuk AF, confirm juara punya waktu la nih..

Untuk final ahad nanti, maka anda tidak lagi perlu menonton piala dunia. Kalo Paul dah kuarkan statement dia di media nanti, maka anda hanya tengok video Paul di youtube sahaja ok.


Kalo bawak Paul ni mai Malaysia, boleh la suruh dia jampi agar Malaysia menang kalo wat frenly ngan German kan???
Hiburan
July 8, 2010
5

Comments

  1. hahaha....pe yg akku tau spain dh g final..ni xder kene mengene ngan sotong..ker paul moss ke...

    ReplyDelete
  2. weh! aku pon amek gmbr ni dari fb letak kat blog... suma paul punya pasal da...

    ReplyDelete
  3. hahahaha... sangat sempoi la si Paul nih..ahaha

    ReplyDelete
  4. Lepas ni mahal lah harga sotong sebab di beli untuk meramal no ekor wakakkakaka..

    ReplyDelete
  5. Paul is the man! hehe

    PS: ive link your blog! :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

Kenapa passport Malaysia Tidak SAH di Israel?

Beberapa hari lepas, seramai 67 orang Pasukan Misi Bantuan Kemanusiaan KElab Pu…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Salam merdeka!!!

Salam sambutan kemerdekaan ke 52... Maaf atas terlalu lama xupdate di blog nie…

2021 yang power!

Tahun 2021 ni sangat power! Mana taknya, sedar-sedar dah hujung bulan Januari d…

Mari kita belajar daripada kisah taubat Barisan Nasional

Kejayaan Barisan Nasional untuk merampas kembali kerusi Dewan Undangan Negeri S…

Hebat!