Thursday, July 8, 2010

Paul, si Bomoh Sotong!!!

Paul the octopus, inilah cerita si sotong zaman kini. Biarpun dah tua. Dia dah bawak revolusi pada pemikiran serta kepercayaan manusia.

Asalnya hanyalah sotong untuk tujuan ramalan bagi pasukan German, tapi bila ramalannya tentang kekalahan pasukan German ke atas Sepanyol semalam, maka popularitinya semakin bertambah-tambah.

Andai Paul si sotong ni masuk AF, confirm juara punya waktu la nih..

Untuk final ahad nanti, maka anda tidak lagi perlu menonton piala dunia. Kalo Paul dah kuarkan statement dia di media nanti, maka anda hanya tengok video Paul di youtube sahaja ok.


Kalo bawak Paul ni mai Malaysia, boleh la suruh dia jampi agar Malaysia menang kalo wat frenly ngan German kan???

5 comments

hahaha....pe yg akku tau spain dh g final..ni xder kene mengene ngan sotong..ker paul moss ke...

weh! aku pon amek gmbr ni dari fb letak kat blog... suma paul punya pasal da...

hahahaha... sangat sempoi la si Paul nih..ahaha

Lepas ni mahal lah harga sotong sebab di beli untuk meramal no ekor wakakkakaka..

Paul is the man! hehe

PS: ive link your blog! :)

Sebarang komen amatlah dihargai.