Apa maksud sebenar untuk TAK LARAT???

Selalunya akan ada saja orang yang akan datang lambat keja, tak datang keja langsung. Kalo dalam dunia student pulak perkataan Tak Larat antara yang paling suka dipaculkan dari mulut mereka. Tak Larat nak buat homework la, tak larat nak p makmal la.

Macam-macam jenis tak larat yang dikeluarkan. Kononnya letih selepas kerja seharian pada hari sebelumnya.

Tapi, pada masa yang amat jarang, alasan ini diterima. namun, kalo alasan ni digunakan 2 kali sahaja, perkataan TAK LARAT telah jadi lain maksudnya.

Pada hakikatnya, TAK LARAT ini berlaku akibat wujud perasaan  malas dalam diri. Bila malas, menyebabkan TAK LARAT... Bila TAK LARAT, maka segalanya tak mau dibuat dan segalanya tak mau pi.

Maka lepas ni, sesiapa yang memberikan alasan TAK LARAT, maka MALAS la jawapannya tu..
Fikir2
July 23, 2010
3

Comments

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

2021 yang power!

Tahun 2021 ni sangat power! Mana taknya, sedar-sedar dah hujung bulan Januari d…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Apa maksud Normal Baharu atau Kebiasaan Baharu ?

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula pada 18 Mac 2020 yang lalu, keh…

Sakit perut yang menyeksakan..

Hari Jumaat yang lalu, 18 Julai 2008. Aku mengalami sakit perut yang dah tahap …

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Hebat!