Konvoi Keamanan Gaza DISERANG!!!

Memang menakutkan, mengejutkan dan menyebabkan kemarahan. Satu konvoi yang datang secara sopan, aman dan mesra diserang ketika berada 64km dari perairan GAZA di  Perairan Antarabangsa.

Sebab diserang??? Kononnya konvoi ni membawa senjata TAJAM dan membawa muatan SIMEN yang boleh digunakan sebagai bahan letupan.

Konvoi yang membawa muatan 10, 000 tan bantuan kemanusiaan ni telah diserang yang mengakibatkan sebahagian besar peserta konvoi cedera dan 19 telah terkorban.

Salah satu ALASAN UTAMA kapal ini diserang adalah dengan alasan kerana peserta konvoi menyerang mereka terlebih dahulu.. Ini videonya yang dirakam sendiri oleh IDF (Israel Defense Force). Dah hang p ceroboh kapal orang, mana orang xpukul. Dah la serang dari helikopter lagi..



Kalo agak video ni xpuas nengok, bleh nengok kat youtube di link

Ini pulak gambar yang ada diambil dari media antarabangsa.



1Malaysia
May 31, 2010
4

Comments

  1. zionis memang kejam... gila alasan lansung tak munasabah.. ingat org percaya ke... main suka dia je..

    ReplyDelete
  2. dah keji, sial pulak... dasar nk mmpos...huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

NCIGNOW2

Search

Popular Posts

3 pengalaman pelik jadi bapa di tahun 2020

Tahun 2020 melengkapkan kehidupan aku sebagai bapak selama lebih empat tahun. D…

Jaga sempadan negara bukan time COVID-19 semata-mata

Perkembangan daripada Op Benteng bakal menjadi bualan hangat sebaik saja PKPP (…

Perusahaan bahagia

Ada banyak hari duka, Isnin siku di muka, Selasa muncung bagai menge…

Menghampiri jam ke 2,000 Perintah Kawalan Pergerakan PKP

Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) mula dikuat kuasa pada 18 Mac lalu. Ketika aw…

Selain kawalan kendiri, seksaan kendiri juga perlu diberi perhatian

Hidup kita perlukan disiplin. Melalui disiplin segala laluan hidup biasanya aka…

Hebat!