Konvoi Keamanan Gaza DISERANG!!!

Memang menakutkan, mengejutkan dan menyebabkan kemarahan. Satu konvoi yang datang secara sopan, aman dan mesra diserang ketika berada 64km dari perairan GAZA di  Perairan Antarabangsa.

Sebab diserang??? Kononnya konvoi ni membawa senjata TAJAM dan membawa muatan SIMEN yang boleh digunakan sebagai bahan letupan.

Konvoi yang membawa muatan 10, 000 tan bantuan kemanusiaan ni telah diserang yang mengakibatkan sebahagian besar peserta konvoi cedera dan 19 telah terkorban.

Salah satu ALASAN UTAMA kapal ini diserang adalah dengan alasan kerana peserta konvoi menyerang mereka terlebih dahulu.. Ini videonya yang dirakam sendiri oleh IDF (Israel Defense Force). Dah hang p ceroboh kapal orang, mana orang xpukul. Dah la serang dari helikopter lagi..



Kalo agak video ni xpuas nengok, bleh nengok kat youtube di link

Ini pulak gambar yang ada diambil dari media antarabangsa.



1Malaysia
May 31, 2010
4

Comments

  1. zionis memang kejam... gila alasan lansung tak munasabah.. ingat org percaya ke... main suka dia je..

    ReplyDelete
  2. dah keji, sial pulak... dasar nk mmpos...huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

2021 yang power!

Tahun 2021 ni sangat power! Mana taknya, sedar-sedar dah hujung bulan Januari d…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Apa maksud Normal Baharu atau Kebiasaan Baharu ?

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula pada 18 Mac 2020 yang lalu, keh…

Sakit perut yang menyeksakan..

Hari Jumaat yang lalu, 18 Julai 2008. Aku mengalami sakit perut yang dah tahap …

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Hebat!