Berfikir untuk kawen???

Musim cuti sekolah bakal menjelang lagi. Maka akan berduyun-duyun orang akan berkahwin. Alhamdulillah, maka lebih ramai umat Nabi Muhammad generasi baru serta hebat yang akan dilahirkan.

Berita yang agak menyeronokkan bila ramai jugak member2 di kalangan umur sebaya dengan aku dah mula kahwin. Yang terbaeknya bila mana kenduri kendara yang mak n abah hadirkan diri mula bertanyakan "bila plak kenduri rumah hangpa??".  Sejenis soalan yang merentap jantung serta hati anak2 yang mendengar. Umpama guruh yang menggegarkan bumi.

Jadi, kalo anda sudah mula terpikir untuk mendirikan rumah tangga, sudah ada calon yang sesuai serta berjaya menambat hati keluarga, maka tidak salah untuk kita memulakan pengumpulan harta dan persediaan diri secara fizikal, mental, zahir dan batin untuk memulakan hidup berkeluarga.

Kumpul sehari RM10 pon ok apa untuk persiapan kahwin. Sekurang2nya, hasil 3 tahun kumpul dah RM10k...ahahaha...
Diriku
June 2, 2010
8

Comments

  1. la ni ramai kawen muda, x slhkn kalo dh bersedia dgn semua komitmen n tanggungjwb..

    p/S : kawen nt jgn lp jemput.hehe.=D

    ReplyDelete
  2. bila pulak kenduri rumah ampa??
    pening tak pening tak??
    hahaha

    kawen awal oke kott
    sunnah nabi
    meramaikan umat :)

    ReplyDelete
  3. stabilkan hidup diri sendiri dulu barulah nak hidupkan anak orang

    ReplyDelete
  4. I love the statement that need to stabilize ourself first..aha

    ReplyDelete
  5. huhu..sblm kawen,kukuhkan kedudukan dlu..enjoy life~

    pstt,bile mase lak didi tue dah kawen?*bawu tawu nie*

    ReplyDelete
  6. wahh, RM10 sehari utk dana kahwin, nagus jgk idea tuh :D

    ReplyDelete
  7. bila kawen, jangan lupa jemput saya... laalalala

    ReplyDelete
  8. ain, diddy kawen bebaru nih jugak.. aku pon bru taw...hoho....

    Nnti kalo I dah nak kawen I jemput la yerk..ehehe... as long as korang follow blog aku... insyaallah aku update

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

2021 yang power!

Tahun 2021 ni sangat power! Mana taknya, sedar-sedar dah hujung bulan Januari d…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Apa maksud Normal Baharu atau Kebiasaan Baharu ?

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula pada 18 Mac 2020 yang lalu, keh…

Sakit perut yang menyeksakan..

Hari Jumaat yang lalu, 18 Julai 2008. Aku mengalami sakit perut yang dah tahap …

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Hebat!