Thursday, June 3, 2010

Berfikir untuk kawen???

Musim cuti sekolah bakal menjelang lagi. Maka akan berduyun-duyun orang akan berkahwin. Alhamdulillah, maka lebih ramai umat Nabi Muhammad generasi baru serta hebat yang akan dilahirkan.

Berita yang agak menyeronokkan bila ramai jugak member2 di kalangan umur sebaya dengan aku dah mula kahwin. Yang terbaeknya bila mana kenduri kendara yang mak n abah hadirkan diri mula bertanyakan "bila plak kenduri rumah hangpa??".  Sejenis soalan yang merentap jantung serta hati anak2 yang mendengar. Umpama guruh yang menggegarkan bumi.

Jadi, kalo anda sudah mula terpikir untuk mendirikan rumah tangga, sudah ada calon yang sesuai serta berjaya menambat hati keluarga, maka tidak salah untuk kita memulakan pengumpulan harta dan persediaan diri secara fizikal, mental, zahir dan batin untuk memulakan hidup berkeluarga.

Kumpul sehari RM10 pon ok apa untuk persiapan kahwin. Sekurang2nya, hasil 3 tahun kumpul dah RM10k...ahahaha...

8 comments

la ni ramai kawen muda, x slhkn kalo dh bersedia dgn semua komitmen n tanggungjwb..

p/S : kawen nt jgn lp jemput.hehe.=D

bila pulak kenduri rumah ampa??
pening tak pening tak??
hahaha

kawen awal oke kott
sunnah nabi
meramaikan umat :)

stabilkan hidup diri sendiri dulu barulah nak hidupkan anak orang

I love the statement that need to stabilize ourself first..aha

huhu..sblm kawen,kukuhkan kedudukan dlu..enjoy life~

pstt,bile mase lak didi tue dah kawen?*bawu tawu nie*

wahh, RM10 sehari utk dana kahwin, nagus jgk idea tuh :D

bila kawen, jangan lupa jemput saya... laalalala

ain, diddy kawen bebaru nih jugak.. aku pon bru taw...hoho....

Nnti kalo I dah nak kawen I jemput la yerk..ehehe... as long as korang follow blog aku... insyaallah aku update

Sebarang komen amatlah dihargai.