Berfikir untuk kawen???

Musim cuti sekolah bakal menjelang lagi. Maka akan berduyun-duyun orang akan berkahwin. Alhamdulillah, maka lebih ramai umat Nabi Muhammad generasi baru serta hebat yang akan dilahirkan.

Berita yang agak menyeronokkan bila ramai jugak member2 di kalangan umur sebaya dengan aku dah mula kahwin. Yang terbaeknya bila mana kenduri kendara yang mak n abah hadirkan diri mula bertanyakan "bila plak kenduri rumah hangpa??".  Sejenis soalan yang merentap jantung serta hati anak2 yang mendengar. Umpama guruh yang menggegarkan bumi.

Jadi, kalo anda sudah mula terpikir untuk mendirikan rumah tangga, sudah ada calon yang sesuai serta berjaya menambat hati keluarga, maka tidak salah untuk kita memulakan pengumpulan harta dan persediaan diri secara fizikal, mental, zahir dan batin untuk memulakan hidup berkeluarga.

Kumpul sehari RM10 pon ok apa untuk persiapan kahwin. Sekurang2nya, hasil 3 tahun kumpul dah RM10k...ahahaha...
Diriku
June 2, 2010
8

Comments

  1. la ni ramai kawen muda, x slhkn kalo dh bersedia dgn semua komitmen n tanggungjwb..

    p/S : kawen nt jgn lp jemput.hehe.=D

    ReplyDelete
  2. bila pulak kenduri rumah ampa??
    pening tak pening tak??
    hahaha

    kawen awal oke kott
    sunnah nabi
    meramaikan umat :)

    ReplyDelete
  3. stabilkan hidup diri sendiri dulu barulah nak hidupkan anak orang

    ReplyDelete
  4. I love the statement that need to stabilize ourself first..aha

    ReplyDelete
  5. huhu..sblm kawen,kukuhkan kedudukan dlu..enjoy life~

    pstt,bile mase lak didi tue dah kawen?*bawu tawu nie*

    ReplyDelete
  6. wahh, RM10 sehari utk dana kahwin, nagus jgk idea tuh :D

    ReplyDelete
  7. bila kawen, jangan lupa jemput saya... laalalala

    ReplyDelete
  8. ain, diddy kawen bebaru nih jugak.. aku pon bru taw...hoho....

    Nnti kalo I dah nak kawen I jemput la yerk..ehehe... as long as korang follow blog aku... insyaallah aku update

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

NCIGNOW2

Search

Popular Posts

3 pengalaman pelik jadi bapa di tahun 2020

Tahun 2020 melengkapkan kehidupan aku sebagai bapak selama lebih empat tahun. D…

Selain kawalan kendiri, seksaan kendiri juga perlu diberi perhatian

Hidup kita perlukan disiplin. Melalui disiplin segala laluan hidup biasanya aka…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Menghampiri jam ke 2,000 Perintah Kawalan Pergerakan PKP

Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) mula dikuat kuasa pada 18 Mac lalu. Ketika aw…

Hebat!