Mimpi Ngeri di Jalan Elm!!!

Ni la sebuah filem genre 18PL yang aku katakan sebagai sangat menyentap jantung bila nengok kat wayang... Semalam berkesempatan untuk nengok ceta nih..

Cerita yang mengisahkan bagaimana mimpi ngeri yang mampu memberikan kesan pada kehidupan realiti di mana sesiapa yang mendapat mimpi ngeri ni akan berjumpa dengan orang yang sama dan situasi yang sama. Asal terlelap saja, pasti anda akan terus masuk ke dalam mimpi ni. Yang menariknya situasi di mana pembunuhan dijalankan.. Kesemua mereka yang mati dilaporkan mati ketika tidur..

Memang sangat seram kisah nih.. Kalo anda dari spesis manusia melatah, jangan la nengok.. wat malu ja..ahaha.. Tapi, sangat menarik berkaitan kajian bebudak ni berkaitan tidur, insomnia dan ketahanan untuk tidak tido.

Salah satu fakta menarik ialah, "jika anda tidak tidur lebih dari 70 jam, maka anda akan mengalami keadaan di mana anda terlelap sebentar dan anda akan bermimpi yang mungkin mengakibatkan anda tidak dapat mengenalpasti dunia realiti dan mimpi".

Untuk lebih menarik, tonton sendiri di pawagam berdekatan! sementara tue, layankan wallpaper ni untuk anda hiaskan skrin anda..

Filem
May 17, 2010
8

Comments

  1. haha..ang cuba cari nightmare on elm street yg lama2..lg gila dari ni

    ReplyDelete
  2. hehehe.. seyes.. muvi neh jadi mimpi ngeri mase ku kecik

    ReplyDelete
  3. sangat setuju.. cerita yang buat lemang sentiasa tidur bawa surah yassin masa kecil..freddy yang ngeriiii

    ReplyDelete
  4. xsabar nak tengok ngn kawan2..pastu jerit kuat2..hahaha

    ReplyDelete
  5. ya ka afiq??huhu... takut gila nengok ceta nih...huhuhu....

    jard, mmg mimpi ngeri tahap max...

    chah! freddy, one, two, three..ahaha

    ReplyDelete
  6. hu.. ni yg baru.. dulu2 aku dh tengok yg lame.. lagi best gak.. yelah tapi xmcm grafik2 skng la...

    hurm.. tu la freedy krueger..

    hehe....

    ReplyDelete
  7. aku plak 1st time nengok..huhu... kejam...

    ReplyDelete
  8. waaaa
    nak tengok!
    nak try test menjerit ke x
    hahahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

2021 yang power!

Tahun 2021 ni sangat power! Mana taknya, sedar-sedar dah hujung bulan Januari d…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Apa maksud Normal Baharu atau Kebiasaan Baharu ?

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula pada 18 Mac 2020 yang lalu, keh…

Sakit perut yang menyeksakan..

Hari Jumaat yang lalu, 18 Julai 2008. Aku mengalami sakit perut yang dah tahap …

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Hebat!