Sunday, March 14, 2010

Prelude - Tirai AF8













Ari nih dah start la . Akademi Fantasia.. Kali ni sudah masuk musim ke 8.. Sedar tak sedar dah 7 tahun aku ikut AF nih.. Memang layan abes.. Mungkin bermula AF2 ke AF3 aku just meminati AF atas tujuan suka-suka untuk menghiburkan hati... Tapi, bermula musim ke 4 sampai ke 7, AF sudah mula dijadikan sebagai pembakar semangat dan motivasi aku.

Maybe ramai yang pelik dengan perkara nih. Tapi itulah realitinya.. Sebab banyak perkara dalam AF ni aku boleh guna dalam membahagiakan hidup aku, boleh memberikan aku untuk menjadi lebih kreatif, mengajar aku untuk naikkan motivasi diri la..

Ini antara alasan aku kenapa aku MESTI tengok AF.. Biar apa orang kata, tapi itu pilihan aku.

Sket review untuk Tirai Akademi Fantasia 8.

Maybe tirai kali ni diberikan sedikit pembaharuan. Maybe ni jalan terbaik untuk penonton bagi 1st impression pada semua peserta AF8.

Dari segi persembahan pada aku, peserta lelaki mcam so-so saja la.. xbagus sangat, xla teruk sangat walaupun ada jugak yang dah mula wat2 sakit tekak. Kalo sakit btul, maybe tue ujian la kot.kan..

Tapi dalam banyak2 aku sangat impress dengan persembahan oleh Anum ngan Ain. Berani dan menarik. 1st time ja wat persembahan berani tunjuk sesuatu yang orang kata membuka mata la..ahaha..

Yang lain maybe amek jalan selamat la kot untuk mula gear 1, then baru nak pecut ka apa. Kena la tengok dulu.

Jadi, kena tengok Diari AF, jam 7.30 malam, setiap Isnin - Jumaat. Dan ulangan kul 11 malam.

Untuk setakat nie, favourite aku ialah Ain & Anum.

8 comments

dah start ye?
fanatik betul ye u ni...
but it's okay...
^___^

p/s:hampir-hampir nak join AF8, tapi tersilap tarikh audition....

T____T

pelajar2 lelaki musim ni agak mantopz gak..mcm2 ada..:))

Nyze.. Xda la fanatik.. Just for a sake of taking care of me...wahahaha


Cik ailebiu, Mantopz ka?? Boleh la..ehehe

hehehehehhehe....
good for you...
if ade tix concert AF, jgn lupa bawa I skali...
^_____^

aku pon slalunya bli ja..wahahaha... jarang dapat free nih..ehehehe... tpi nnti bebila kalo nk join, leh rr contact2.ehe

bli utk sa skali...<---tp bg sa free of charge la...

sa pernah pergi 2 kali ja concert af... hohohohoho~~~

thn lpas sa pergi sbb senior sa masuk af...

boley2...nanti kta pegi ramai2...
>___<

This comment has been removed by the author.

1 lagi....

Please2 vote for me!
Nanti belanja CORNETTO kalau menang...>___<

Follow this step to vote:
1.Click this link... ---->http://www.cornetto.com.my/index.php?gallery_id=183
2.Click "SHOW YOUR LOVE CONTEST"
3.REGISTER
4.SIGN IN after REGISTER
5.Click "GALLERY" tab
6.Click video entitle "CORNETTO GUY" or search my name
"nyzecrazee" and vote for me!
*Tell your friends too huh? ^____^*

P/s:
There's TWO (2) videos entitle "CORNETTO GUY" *my bad T____T cause I mistakenly submit it twice... vote with the most viewed "CORNETTO GUY"

*jangan view je... VOTE skali*

Sebarang komen amatlah dihargai.