Mabuk yang HARAM.

Membuat perkara yang memabukkan adalah HARAM...

Makan atau minum benda yang memabukkan adalah haram..

Sesiapa yang mudah mabuk dengan perkara yang memabukkan jugak diHARAMkan untuk menghampirinya. (Cthnya ZINA).

Kuasa juga boleh memabukkan.. Orang yang mabuk dengan kuasa yang diamanahkan ke atasnya boleh memberikan kesan BURUK pada bangsa, agama malahan boleh menyebabkan tergadai negara yang berdaulat.


Pada yang mudah mabuk dengan kekuasaan dunia, maka janganlah cuba untuk bertanding merebut kuasa yang ada.

Kerana ia mampu memburukkan keadaan.



** Maaf kerana terlalu lama tak dapat update blog kerana masalah teknikal pada komputer dan connection.
Fikir2
March 4, 2010
4

Comments

  1. ermm..klu perebutan awex..mabuk jugak ker..hehe
    bulat nk ty jer tau..jgn mara plak..;)

    ReplyDelete
  2. mabuk~
    kadang2 mabuk best wo~
    mabuk belajar sesuatu yang baru

    ReplyDelete
  3. Mabuk = situasi khayal yang akan menyebabkan kita lalai dan lupa untuk mengingati pencipta kita... So apa2 hal yang memabukkan kita xkisah la mabuk cinta ka... tetap la haram.. Lain la kalo mabuk nak beribadat ja... tu pun bleh jadi haram bila nak ibadat ja tanpa melakukan aktiviti lain.

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

NCIGNOW2

Search

Popular Posts

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Menghampiri jam ke 2,000 Perintah Kawalan Pergerakan PKP

Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) mula dikuat kuasa pada 18 Mac lalu. Ketika aw…

Perusahaan bahagia

Ada banyak hari duka, Isnin siku di muka, Selasa muncung bagai menge…

Masa untuk berhijrah!

Foto Astro AWANI / Shahir Omar Setiap kali kedatangan tahun baharu, maka …

Kalau hidup ni manis sepanjang jalan pun tak sedap jugak!

Kehadiran tahun 2020 memang sangat mengujakan! Ya la, angka 2020 ni merup…

Hebat!