Aku, AF dan kawan2..













Kali nie just nak gitau bagaimana AF ni dapat menjalinkan ukhwah yang ramai di kalangan umat Islam dan rakyat Malaysia. Salah satu benda menarik berkaitan AF nih, bila masa aku dapat jumpa ramai member yang supporting dan mudah untuk bersembang. Besanya, member2 yang aku knal dari aku tengok AF ka, atau dari mana2 aktiviti yang dijalankan berkaitan AF nih, besanya lama kesan berkawan dia berbanding program len yang aku join.

Tak tau kenapa. Apa yang unik dan menarik dalam berkawan di kalangan peminat AF nih, walaupun baru knal, tapi perasaa untuk saling membantu ataupun support tue tetap ada. Biar dalam keadaan bersaing, perjuangan tetap perlu diteruskan. Member tetap kena support. Itu prinsip yang selalu ada.

Aku sangat suka dengan situasi ni.. Berbanding dari berkawan dengan orang yang bajet alim ulama, tapi selalu saja nak mencari kesalahan kita dan sering saja bertindak untuk menjatuhkan reputasi dan harga diri aku, lebih baik aku berkawan dengan orang yang sudi support apa yang kita buat. Kepentingan terbesar di sini ialah KERJASAMA tanpa memikirkan status, berapa banyak pahala/dosa yang kita dah buat, ataupun tanpa memikirkan latar belakang. Selain kerjasama, ada rasa HORMAT dan MEMAHAMI.

Itulah kebahagian di kala AF menjelma saban tahun.
AF
March 16, 2010
0

Comments

Hebat!

Search

Popular Posts

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Pentingnya ambil tahu hal jiran...

Kejadian kehilangan kanak-kanak semakin hari semakin menjadi-jadi. Ia menjadi…

Maksud sebenar “belajar pandai-pandai supaya hidup senang”

Sejak kecil, kita kerap kali dipesan oleh mak bapa tentang kepentingan untuk be…