Aku, AF dan kawan2..













Kali nie just nak gitau bagaimana AF ni dapat menjalinkan ukhwah yang ramai di kalangan umat Islam dan rakyat Malaysia. Salah satu benda menarik berkaitan AF nih, bila masa aku dapat jumpa ramai member yang supporting dan mudah untuk bersembang. Besanya, member2 yang aku knal dari aku tengok AF ka, atau dari mana2 aktiviti yang dijalankan berkaitan AF nih, besanya lama kesan berkawan dia berbanding program len yang aku join.

Tak tau kenapa. Apa yang unik dan menarik dalam berkawan di kalangan peminat AF nih, walaupun baru knal, tapi perasaa untuk saling membantu ataupun support tue tetap ada. Biar dalam keadaan bersaing, perjuangan tetap perlu diteruskan. Member tetap kena support. Itu prinsip yang selalu ada.

Aku sangat suka dengan situasi ni.. Berbanding dari berkawan dengan orang yang bajet alim ulama, tapi selalu saja nak mencari kesalahan kita dan sering saja bertindak untuk menjatuhkan reputasi dan harga diri aku, lebih baik aku berkawan dengan orang yang sudi support apa yang kita buat. Kepentingan terbesar di sini ialah KERJASAMA tanpa memikirkan status, berapa banyak pahala/dosa yang kita dah buat, ataupun tanpa memikirkan latar belakang. Selain kerjasama, ada rasa HORMAT dan MEMAHAMI.

Itulah kebahagian di kala AF menjelma saban tahun.
AF
March 16, 2010
0

Comments

NCIGNOW2

Search

Popular Posts

Menghampiri jam ke 2,000 Perintah Kawalan Pergerakan PKP

Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) mula dikuat kuasa pada 18 Mac lalu. Ketika aw…

3 pengalaman pelik jadi bapa di tahun 2020

Tahun 2020 melengkapkan kehidupan aku sebagai bapak selama lebih empat tahun. D…

Jaga sempadan negara bukan time COVID-19 semata-mata

Perkembangan daripada Op Benteng bakal menjadi bualan hangat sebaik saja PKPP (…

Selain kawalan kendiri, seksaan kendiri juga perlu diberi perhatian

Hidup kita perlukan disiplin. Melalui disiplin segala laluan hidup biasanya aka…

Perusahaan bahagia

Ada banyak hari duka, Isnin siku di muka, Selasa muncung bagai menge…

Hebat!