Rempit Kelas B.

Trend yang ada pada filem Malaysia sekarang, nak ketengahkan isu rempit.. Banyak sungguh cerita kisah rempit. Ada yang dapat kupas dengan baik dan ada yang boleh kupas kisah berkaitan rempit dengan baik.

Ada jugak filem yang bagi kita idea berkaitan rempit.

Terfikir jugak, adakah rempit tue merujuk pada sesiapa yang menggunakan motosikal??? Ataupun rempit ni merujuk pada orang2 muda yang suka berjalan-jalan ke sana ke mari dengan motosikal?

Kalo ikut dalam filem Adnan Sempit, rempit ada beberapa kelas.

Rempit Kelas C: Rempit yang menunggang motosikal tanpa alat keselamatan (tak pakai topi keledar).

Rempit Kelas B: Rempit yang tunggang motosikal dengan pakai topi keledar dan boleh dikategorikan sebagai biasa.

Rempit Kelas A: Rempit yang mementingkan ciri keselamatan dan bawak cikaro* di belakang.


*cikaro lebih dikenali sebagai perempuan dalam bahasa saintifik rempit.


So, adakah aku jugak terbabit ngan rempit nih??Hurm..
Diriku
February 3, 2010
1

Comments

  1. Salamelekom, wbt adikku Hilal,

    Abg jwb sini jer la yer...
    Memula, adik kena mendaftar dahulu. Caranya, adik surf blog abg, Pedoman Hidup, pastu klik ikon di atas sekali yang berlabel "ads by nuffnang". lepas adik klik, akan keluarlah satu lagi tab window baru yang memaparkan web nuffnang.

    Di situ, adik kena "sign up" dahulu. Caranya, adik tengok sebelah kiri di laman nuffnang tu, di bawah sedikit daripada ikon "home" di paparkan ikon "sign up". Adik kena klik ikon "sign up" itu, then akan dikeluarkan di bawah ikon itu "sign up as:", di sini adik kena pilih sama ada "blogger" atau "advertiser".

    Dalam hal ini, adik kena klik as "blogger". Lepas itu, adik mulalah mengisi butiran-butiran yang dikehendaki di dalam laman sign up itu. OK!

    Bila dah selesai, kalau nak penerangan selanjutnya, bagitau abg, OK!.

    Paling penting, adik kena mendaftar dahulu di situ, di laman nuffnang. Bila dah selesai, senanglah nak iklankan iklan nuffnang tu di blog adik ni. :)

    Semoga berjaya mendaftar...

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

Rasis / Racist: Apa, Siapa dan Banyak mana?

Isu perkauman kini semkin hari semakin panas. Bila mana yang Melayu nak pertaha…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

3 jenis tindakan yang mendatangkan bahagia di masa hadapan

Sejak dua menjak ni, semakin ramai yang ditemui mengalami masalah kurang bahagi…

Sedap Weh meraikan Nasi Lemak melalui Google Malaysia

Nasi Lemak merupakan sejenis makanan yang paling kuat pengaruhnya sebagai ejen …

Pertahankan keamanan yang kita ada!

Kisah kematian dua beranak ketika cuba merentas sempadan Mexico - Amerika Sya…