Rempit Kelas B.

Trend yang ada pada filem Malaysia sekarang, nak ketengahkan isu rempit.. Banyak sungguh cerita kisah rempit. Ada yang dapat kupas dengan baik dan ada yang boleh kupas kisah berkaitan rempit dengan baik.

Ada jugak filem yang bagi kita idea berkaitan rempit.

Terfikir jugak, adakah rempit tue merujuk pada sesiapa yang menggunakan motosikal??? Ataupun rempit ni merujuk pada orang2 muda yang suka berjalan-jalan ke sana ke mari dengan motosikal?

Kalo ikut dalam filem Adnan Sempit, rempit ada beberapa kelas.

Rempit Kelas C: Rempit yang menunggang motosikal tanpa alat keselamatan (tak pakai topi keledar).

Rempit Kelas B: Rempit yang tunggang motosikal dengan pakai topi keledar dan boleh dikategorikan sebagai biasa.

Rempit Kelas A: Rempit yang mementingkan ciri keselamatan dan bawak cikaro* di belakang.


*cikaro lebih dikenali sebagai perempuan dalam bahasa saintifik rempit.


So, adakah aku jugak terbabit ngan rempit nih??Hurm..
Diriku
February 3, 2010
1

Comments

  1. Salamelekom, wbt adikku Hilal,

    Abg jwb sini jer la yer...
    Memula, adik kena mendaftar dahulu. Caranya, adik surf blog abg, Pedoman Hidup, pastu klik ikon di atas sekali yang berlabel "ads by nuffnang". lepas adik klik, akan keluarlah satu lagi tab window baru yang memaparkan web nuffnang.

    Di situ, adik kena "sign up" dahulu. Caranya, adik tengok sebelah kiri di laman nuffnang tu, di bawah sedikit daripada ikon "home" di paparkan ikon "sign up". Adik kena klik ikon "sign up" itu, then akan dikeluarkan di bawah ikon itu "sign up as:", di sini adik kena pilih sama ada "blogger" atau "advertiser".

    Dalam hal ini, adik kena klik as "blogger". Lepas itu, adik mulalah mengisi butiran-butiran yang dikehendaki di dalam laman sign up itu. OK!

    Bila dah selesai, kalau nak penerangan selanjutnya, bagitau abg, OK!.

    Paling penting, adik kena mendaftar dahulu di situ, di laman nuffnang. Bila dah selesai, senanglah nak iklankan iklan nuffnang tu di blog adik ni. :)

    Semoga berjaya mendaftar...

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

NCIGNOW2

Search

Popular Posts

3 pengalaman pelik jadi bapa di tahun 2020

Tahun 2020 melengkapkan kehidupan aku sebagai bapak selama lebih empat tahun. D…

Selain kawalan kendiri, seksaan kendiri juga perlu diberi perhatian

Hidup kita perlukan disiplin. Melalui disiplin segala laluan hidup biasanya aka…

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Tip kurangkan anak tengok gajet!

Bila dah jadi bapak, banyak perkara perlu kita beri perhatian. Nak cari duit …

Jaga sempadan negara bukan time COVID-19 semata-mata

Perkembangan daripada Op Benteng bakal menjadi bualan hangat sebaik saja PKPP (…

Hebat!