Tips keja...

Bila dah abes study, xkisahlah peringkat degree mahupun diploma..... Hatta baru lepas SPM sekalipun, pastikan keja yang ada, kita redha dlu dengan rezki yang kita dapat... Maybe keja yang 1st kita dapat nie la jadi asas pada kehidupan masa depan kita....

Jadi, untuk mula keja pon kena guna $$$$ jugak.. Bukan la senang2 ja keja... Pasal, nak guna transport g keja pon $$$$, nak makan pon $$$$... Kalo sesapa yang dapat keja dekat2 ngan umah dia.. Maka lebih jimat la.. Kalo yang nak kena merantau, modal nak kena ada la...

Nafsu berbelanja masa mula2 nak keja nie kena la tahan... Kalo x, memang susah hidup nnti..Hoho...

Tips seterusnya, dah keja nie, kena la ingat.. INi la periuk nasi kita.. Kena jaga btul2... Bukan lagi macam time skola ataupun time blaja dlu.. Sangat berbeza... Xleh nak suka2 ja absent & wat alasan x munasabah.. Yang penting, kena ikhlas dan mulakan dengan niat yang baik....

Smoga pengalaman yang ada nie leh bagi inspirasi untuk kebaikan bersama...
Diriku
November 11, 2009
4

Comments

  1. dah banyak yg berubah sekarang...
    zaman belajar dan keja sangat berbeza...tp yg still sama..kedua2nya sangat mencabar

    Gud Luck

    ReplyDelete
  2. stujue dengan keyataan korang berdua...
    yang penting jgn sia2kan pengalaman yg kita dapat tue.

    ReplyDelete
  3. Good luck guys..bekeja la dgn penuh amanah..

    so happy for u all

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

Masa untuk berhijrah!

Foto Astro AWANI / Shahir Omar Setiap kali kedatangan tahun baharu, maka …

Masa untuk lebihkan bersyukur

Dunia media ternyata menerima pukulan hebat akibat derasnya arus gangg…

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Apa terjadi kepada jalan utama Kuala Lumpur ketika sambutan ambang 2020?

Maaflah lambat sikit video ni. Proses mengeditnya yang ambil masa lebih sikit…

Pentingnya ambil tahu hal jiran...

Kejadian kehilangan kanak-kanak semakin hari semakin menjadi-jadi. Ia menjadi…

Hebat!