Kura-kura yang xmo susahkan orang.

Ada satu kisah, kura-kura nie dia nak g jenjalan ngan kawan2 dia.. Tapi kura-kura ni kalo boleh nak la p makan sndiri..Xyah lagi nak tunggu makanan yang bapak dia bawak balik. Tapi bila kura-kura dah makin besar, dia terasa bersalah nak mengharap mak bapak dia lagi untuk dapatkan makanan..

Satu hari dia pon cuba carik kawan dia yang kura-kura gak..Tapi dah boleh usaha la untuk cari makanan sndiri.Dia pon nak p blaja ngan kawan2 dia tue..Tapi mak bapak dia mintak dia dok gak melepak dlu ngan mak bapak dia...Kesian dia...

Camna kita nak tolong kura-kura nie ek?? Dia xmo susahkan mak bapak dia...Tapi dia nak jugak melepak ngan member dia...
Fikir2
October 1, 2009
4

Comments

  1. Kura-kura ni sebenarnya masih kecik lagi,tapi dia rasa yang dia dah besar,sebab tu parent dia control sikit..Lautan di depan tu terlalu luas..takut ANAK kura-kura tu tak terenang..
    WHEN A TORTISE,ALWAYS A TORTISE..
    DON'T TRY TO BE A TIGER..

    ReplyDelete
  2. kura2 suka jalan lambat kan..tp memang fitrahnya kura2 jalan lambat..jadi cuba fikir lambat2 apa sbenarnya yang menjadikan kura2 jadi macam kura2 kecik..biar lambat asal selamat..hehe

    ReplyDelete
  3. xcually kura2 ni masih perlukan jagaan dari parent dia..that why la parent dia still nak jaga...lagipun dia kecik lagi...

    kura2 mmg lambat la abg pjoe...tetiba t klu dia jalan laju cam kucing....terkejut lak..

    P/S: Akhir2 ni selalu sgt post pasal kura2..ape citer dsebaliknya lal???

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

Rasis / Racist: Apa, Siapa dan Banyak mana?

Isu perkauman kini semkin hari semakin panas. Bila mana yang Melayu nak pertaha…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

3 jenis tindakan yang mendatangkan bahagia di masa hadapan

Sejak dua menjak ni, semakin ramai yang ditemui mengalami masalah kurang bahagi…

Pertahankan keamanan yang kita ada!

Kisah kematian dua beranak ketika cuba merentas sempadan Mexico - Amerika Sya…

Nikmat jadi orang malas!

Sejak zaman sekolah, kita akan kenal dengan individu yang dilabel sebagai pemal…