Sejarah mungkin berulang?

Adakah sejarah aku berada di sini akan berulang??? Macam mustahil...

Namun, sejarah ini aku rasa tetap akan berulang tidak pada aku, tapi mungkin pada orang lain..

Hidup ni bagaikan roda.. Sekejap kita di atas, sekejap kita di bawah... Macam tue jugak bila tido... Kadang2 bantal ada di bawah kepala.. Kadang2 bantal ada atas kita...

Setiap hari kta akan melakarkan sejarah dalam hidup kita...Kalo kita tido sepanjang ari, ia turut sejarah dalam hidup kita...

Adakah ia akan berulang??? Ya, mungkin. Tapi biasanya tidak pada kita.. Tpi pada orang lain... Ada juga kemungkinan ia berulang pada generasi lain...

Nikmati hari ini dengan gembira.. Xperlu ia dipersiakan...


*Teringat lagu Sejarah Mungkin Berulang - New Boys...Macam ada orang penah minat abes dengan New Boys nie...wahaha...
Hepy Besday wat Nadiah Abdul Rashid atas sambutan hari tuanya....Spesel dari hilalazmi...ahaha
Diriku
July 26, 2009
2

Comments

  1. hahaha...sejarah sama ada berulang or tidak depends pada kita sama ada nak sejarah tue berulang atau tidak. dublin...columbia...y dublin...

    ReplyDelete
  2. lagi 1, jgn lupa ole2 utk diri ini..hehehehehehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Hebat!

Search

Popular Posts

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Nikmat jadi orang malas!

Sejak zaman sekolah, kita akan kenal dengan individu yang dilabel sebagai pemal…

Maksud sebenar “belajar pandai-pandai supaya hidup senang”

Sejak kecil, kita kerap kali dipesan oleh mak bapa tentang kepentingan untuk be…