Kita Serumpun..

Sedang kami berjalan-jalan di pekan Dodhpur, tetiba aku terasa mcam ada orang yang sama kimianya dengan aku... Sekali pandang kulit macam sama, cara cakap macam orang makan tom yam macam aku gak.. Try la tegur.. Rupanya budak Thailand dari Pattani. Depa nie leh cakap macam kita gak.. Senang nak faham... Kecek molek udah la.. Tue yang penting..Wahaha...

Apa yang best, info yang xpernah kami tau kami dapat tau dari depa nie..Kira antara yang senior nie nama dia Wong.. Dia ada banyak nama.. Tapi leh panggil dia Wong la...Sorang budak Pattani, Thailand yang sangat peramah dan suka membantu orang.. Sesapa bebudak Thai yang baru mai Aligarh nie, pasti dia akan jadi pengantara..Urdu dia sangat bagus.. Berbanding aku yang pandai sket2 lepas banyak tengok ceta hindi..

Nie la bila dah serumpun, senang.. nak kecek senang.. Nak makan pon senang.. Sama citarasa dan senang untuk bermesra..Kesimpulannya, kita perlu sentiasa berbaik dengan semua orang.. hatta mamat US yang dok ngan kami kat sini pon pelik camna kami leh cakap sama bahasa walhal negara len...Inilah keunikan Malaysia yang sangat mendapat perhatian dengki dari negara macam Singapura & US.

Wong panggil kami p umah dia minggu lepas makan nasik kerabu.. Wah sedapnya.. Siap ada budu lagi.. Tue yang best tu...Nie gamba aku dapat share untuk anda....Yezza..




Diriku
July 27, 2009
2

Comments

  1. Aku nak nasi kerabu lagi. yea....

    Sedap giler...

    ReplyDelete
  2. isk... aku pon dah jadi kempunan gak nie..hoho

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Kalau hidup ni manis sepanjang jalan pun tak sedap jugak!

Kehadiran tahun 2020 memang sangat mengujakan! Ya la, angka 2020 ni merup…

Ritual Feri Pulau Pinang

Setiap kali balik Penang, seperti biasa, Zayyan akan sentiasa mintak nak n…

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Masa untuk berhijrah!

Foto Astro AWANI / Shahir Omar Setiap kali kedatangan tahun baharu, maka …

Hebat!