Situasi

Abang polis yang tukang jaga trafik kat simpang empat dalam U...

Salah sebuah kawasan flat yang cantik yang ada kat sini..

Perumahan sting garden yang ada kat sini...

Abang beca yang mintak aku snapkan gamba dia..

Bengkel membaiki motor, beca dan basikal..

Pekan Amir Nishan.. Sini la pekan yang jual memacam...Kain, jubah, stokin, underware, gelang dll.

Lembu & anjing share sampah untuk makan..

Kedai jual buah.. Satu penjaja satu jenis buah biasanya.. Nie kira dia singgah sat la kat kedai nie utk menjual...

Anjing tido mati sebab hangat sangat..

Kedai jual ayam goreng.. Sebelah ja jual ayam mentah.. Sembelih tros goreng.. Menakutkan...Takut darah ayam termasuk dalam kuali...Settle tros..

Kereta lembu yang sentiasa full...

Melepak di kedai kopi, satu kebiasaan..

Bebudak yang mencari sampah untuk kitar semula sebagai sumber pendapatan..Cian..

Sampah bersepah di luar tong besar.. Slalu jadi nie kat Malaysia...

Nie la beca yang slalu kami nek..Kat sini orang panggil dia RICKSHA....haha

Ada transformer letrik tepi jalan.. Yang kat sebelah kanan yang ada tiang letrik tue... Bahaya btoi... Kena kpala orang.. Mampos keras..

Salah satu food point yang slalu ramai orang makan.. Xbrani nak try.. Takut ada air len termasuk dalam kuali...Isk..

Lagi keday tayar...

Tempat penarik beca lepak.. Sini la depa minum2 kopi sambil rehat..

Nie gaya brother yang besa untuk tengok kat sini.. yang blakang tue plak tukang bawak tong gas paling produktif kat sini...

Nie plak air perigi pam yang biasa ada kat tepi jalan.. Nie kira antara perigi yang menakutkan untuk aku guna sbb btul2 sebelah tempat orang buang sampah.. Kat sini la besa ada orang mandi, basuh periuk, pinggan & amek air untuk masak..Bayangkan la..

Abang beca yang sedang rehat...

Tetiba ada bas lalu...

Landing time...

7 comments:

  1. wah macam2 panaroma...bagus berkongsi pengalaman dan perjalanan.....pe2pun jaga diri tempat orang k

    ReplyDelete
  2. su rasa nak terbang p india..nak join gak rasa suasana kat sana..
    jap...tunggu doraemon datang...

    lal...jaga diri..nampak cam kurang kebersihan jak melalui gambar yg lal tunjuk...bahaya...

    jauhi taun...

    ReplyDelete
  3. Ehehe.. thanks pjol... Nie ja yg leh aku wat nk kongsi ngan member2 smua...

    Su, doraemon xpernah wujud melainkan dalam kartun ja... Jadi Jumper la best sket.. Leh g memana ja...Tempat sini memng kurang sket bersih dia.. Tue yang mcm nk mmpos kena p tempat sama & makan makanan sama ja tetiap ari.. PSal tempat yang kami dok tue ja yang bersih sket...Tue pon kelas dia sama standard ngan kedai mamak Farvis..wahaha

    ReplyDelete
  4. tak pa la walaupun kena makan kat tmpt yang sama..yg penting ada makanan bersih...& paling penting makan je la wpun dah jemu makanan tu jak...

    p/s: berangan nak beli jet peribadi..senang nak p mana2...hehe

    ReplyDelete
  5. Ceh... Nak bli jet peribadi..Huhu.... Kalo mampu la... Nak bayar pilot lagi..wahaha

    ReplyDelete
  6. Masih dalam benua Asia...Haha

    ReplyDelete

Sebarang komen amatlah dihargai.