Kepanasan tak terhingga...

Salam semua, nia kisah semalam, 3 Jun 2009..
Semalam hari yang sangat panas.. Xtau napa panas sangat.. Hangat dia tue menyebabkan semua benda jadi hangat.. Hangat ati pon ada... Kami kena wat lab untuk kira COD dalam sampel yang tengah dok jalani proses biodegradasi. Sangat menarik eksperimen tue, pasal masa kat UMS xplak pernah aku wat eksperimen COD.. Nak kira COD lagi.. COD ialah Chemical Oxygen Demand yang mana bilangan oksigen yang diperlukan untuk jalani proses kimia dalam air atau sampel yang kami nak nie...Cukup setakat tue..

Sementara sampel kena panaskan 1 jam - 2 jam dalam oven (yang klasik gila rupa oven kat sini), kami pon bajet nak p kedai la bli air... Gila bapak la panas.. Baru jalan untuk 200 - 300 meter ja.. Terasa panas... Xberpeluh pon... Maybe pasal xdak air.. Dapat ja pi kedai kat depan pagar AMU nie, trus nampak 7up ja dlu.. Aku dengan penuh nafsu bli sampai 2botol...haha.. Kena la bayar dalam 40 rupee...Tapi masa nak bayar tue, pakcik kedai tue plak xreti cakap english... Men agak ja apa dia cakap (berdasarkan pengetahuan bahasa hindi dalam ceta hindustan) haha...dapat ja minum air bahagia tros...Lepas tu, dalam 5 minit, aku tros berpeluh tahap max.. Basah baju aku.. memang panas la..

Panas dia plak xbrenti stakat tue saja.. Sampai malam ba...Huhu.. memang gila.. aircond kami pon sampai tahap xmampu untuk sejukkan bilik kami..Nasib la katil aku btul2 depan air cond... Bleh sejukkan kaki.. Then sejuk la badan..Haha...

Cukuplah ceta tentang kepanasan kat sini..Gamba pon xdan nak upload... Pasal xtransfer lagi ke laptop.. Kat sini nak on9 pon kena pakai PC kat lab computer nie...OK... Nanti esok ceta lagi..
Diriku
June 4, 2009
4

Comments

  1. waa...jaga dri hg bgus2...duk negara org ni lain ckit...dptkn pglmn sebanyak yg bleh...yg baik bwa blik yang x baik tinggal je kt emigration...huhu

    ReplyDelete
  2. wei,hang buat apa kat india tuh??

    ReplyDelete
  3. panas gak aku mendengar nyer lal...tp takper skurang2 nya ko dah rasa duk india kan..hehe

    ReplyDelete
  4. grab the opportunity to learn more and more..this is something we don't get from class room or any books.. be good and take care..

    cheers ....

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Di mana kepentingan Sidang Kemuncak Copenhagen 2009?

Semalam tamatnya Sidang Kemuncak Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) diCopenhagen, Den…

Maksud sebenar “belajar pandai-pandai supaya hidup senang”

Sejak kecil, kita kerap kali dipesan oleh mak bapa tentang kepentingan untuk be…

Rasis / Racist: Apa, Siapa dan Banyak mana?

Isu perkauman kini semkin hari semakin panas. Bila mana yang Melayu nak pertaha…