Monday, April 20, 2009

Tomboi membahagiakan???


Aku xpaham napa sejak kebelakangan nie ceta2 kat TV asyik saja ceta kisah tomboi yang akhirnya menjadi lebih feminin dan nampak lebih sedap dipandang & ayu... Aku blur.. Kenapa sejak kebelakangan ni aku baru sedar bahawa kebanyakan "taste" yang menjadi pilihan aku datang dengan sejarah tomboi dalam hidup depa.

Kalo nak ikutkan ceta TV, akhirnya tomboi yang ala2 ganas dan seronok untuk diganggu @ disakat ni jadi lebih feminin dari biasa dan mukanya menjadi sangat jambu & cantik. Transformasi yang menarik. Namun kenapa perlu ada rasa camni???

Xpaham...

Tolong pahamkan aku.... 

Terutamanya PIE!!! Aku perlukan komen hang!

9 comments

Bagi aku la kan Lal. Lelaki ni sukakan something different from others. Tmasuk la dalam pemilihan pmpuan. Mungkin kau sudah biasa tengok pmpuan yg ladies2. So kau mengharap kelainan. Tomboi la jadi pilihan unik ko...

Atau jugak, kau mengharap sama mcm dlm tv... Kau mengharap dorg ni berubah menjadi ladies one day n jambu2. Ini satu kemenangan bagi kau. Mungkin...

Atau jugak, kau lebih kenal tomboi ni secara dalaman. Macam dalam tv n curtain tomboi, dorg ni sbrnya a lil bit kasar je... Dalaman dorg ni lembut and lebih baik dari yang ladies ni. So ni yg buat kau tertarik... So kau mengharap kelembutan dalaman dorg ni klua...

Mmg ada yang nampak keras tapi lembut di dalam Lal. Kalau kita kenal dalaman dia. Orang macam ni xnak orang pandang rendah dia... Dia memang keras tapi lembut... And dia mmg nampak ladies kalau pakai mcm pmpuan...

could i??

just mau berkongsi pendapat...
since i was growth dalam lingkungan sekolah yang ramai tomboi2...tomboi ni banyak jenis...kalau setakat personaliti yang ala2 kasar tu di kelaskan tomboi biasa...tomboi yang luar biasa ni tomboi yg benar2 mahu menyerupai lelaki termasuk la dalam berpasangan (known as Pengkid)...

berkongsi luhan perasaan seorang tomboi yg pernah aku dengar dulu..bukan xnak jadi pompuan tp dia merasa sgt2 la rendah diri...merasa dirinya xsecantik mana..lagi pun da lama jadi tomboi,org sekeliling dah tahu ke'macohan' die so die malu kalau ade suddenly tronsform yg dia buat...other than that persoalan di kepala dia 'ada lelaki ka yang mau'??

lelaki untuk perempuan dan perempuan untuk lelaki..maka nya yang lelaki bantu2 la mereka2 ni...insya allah..

lagi satu..ada kebaikan juga banyak filem or drama sal dorg ni...saja wat filem macam tu bg dorg sedar sikit or terdetik hati nak berubah...cuma dalam konteks filem kita ni dia lbh kepada transformasi ke gadis cantik dan sebab transformasi kerna cinta...cuba buat cerita drastik sikit, contoh transform sebab takut tuhan hehehehehe...

ok la da melalut da ni...SALAM

Bleh saya mencelah cikgu?Tertarik..ngn tajuk post nie..^_^

-Hurmm..Aku stuju ngan komen (Beng..a.k.a Syap!3zah)
-Ada 2 jenis tomboi: tomboi satu yg memang pengkid-yg btul2 transformkan fizikal dorang cam budak lelaki/rambut pacak2,macho2/ada gf..

-Tomboi satu g tomboi yg biasa2 yg dressing pakai nmpk asyik pakai sluar besar/aksesori byk cm gelang/rantai/pakai topi..personaliti dorang nmpk kasar.

-kadang2 budak pmpuan tomboi nie tak semestinya berkelakuan kasar..kdg2 ada yg nampak tomboi dari sytle dia bpakaian..kadang2 ada tomboi yg agak pndiam..dia tak byk ckp..tak blagak cakap kasar "lu/gua/bro/" tapi attitude dia sempoi/nmpak tomboi..kdg2 pmpuan tomboi kita leh prsan dari aksesori yg dia guna..ada sesetengah pmpuan yg tomboi nie..suka benda2 ekstrem..dorang tak tunjuk tapi kita bleh observ cara dari brg2 milik dia..

-Kadang2 ada sesuatu yg pelik tentang budak pmpuan tomboi nie..walaupun luaran dorang nampak kasar/dlamn dorang sbnrnya pnuh dgn ksh syg dan manja..dah takda org nak amik tau pasal diri dorangkan so..dorang menyimpan perangai sebenar dorang yg comel tuh..(bila da kenal pmpuan tomboi ni kdg2 baru ar sedar dorang nie sbnrnya agak unik berbanding pmpuan ladies)

-Budak tomboi ni saja memilih utk tidak mjadi pmpun ladies..mgkin dorang ada sbb tertentu.Mgkin latar fmly dia tak ada abg..atau mgkin sbb dia memang nak mengelak daripda disukai oleh sesiapa(ada tomboi yg beranggapan kalau dia jd tomboi@kasar lelaki Xakan ttarik kat dorng)..Mereka sama ja ngn pmpuan ladies cuma mereka suka mberontak sket..tak suka tergedik nak kan perhatian cam kalangan pmpuan yg suka bergaya ngn rambut bervolume+kasut tumit tinggi+mata berbelang2 pelangi..
bagi budak tomboi..cukup dgn penampilan pelik2(pelik pun mampu meraih perhatian)..simple dan selesa.

-Memang tak dinafikan, kadang2 akan terdetik dlm hati dorang nak mnjadi pmpn yg btul2 pmpuan(emm dorang mmg pmpuan pun)cuma dorang masih teragak2..dalam masa yg sama sgt mgharapkn ada seseorang yg hadir utk mereka..yg membantu myedarkan dorang..Bila da jmpa seseorang tu pmpuan tomboi ni sikit demi sedikit b'ubah.Mgkin tak sepenuhnya..tapi bila ada seseorang memberi harapan mdorong mrk berubah..pmpuan tomboi nie akan brusaha mbaiki diri dorng.

-lagi satu yg agak interesting tentang budak tomboi nie..dorang lebih peka dgn perasaan dua pihak.Boy n girl.

-Ada 2 jenis tomboi: satu suka exposed diri dgn psekitaran..ada plak yg agak segan sikit nak expose diri..

-Bila dorang dah terbiasa dgn identiti tomboi dorang..tetiba berubah menjadi pmpuan ladies(wlau xsepenuhnya) dorang akan rasa agak tekanan sket.Dari tomboi=ladies..banyak mata akan tertumpu pada dorang(tetiba jadi sgt feminin mesti org balik2 tgk sbb tak pcy prubahan yg blaku)..jadi situasi tu agak merimaskan pmpuan tomboi.

-Pempuan tomboi nie ada yg memang selesa bkawan ngn bebudak laki+berbanding pmpuan sebabnya..rata2 ladies nie cerewet sket..kalau guys nie enjoy sket sbb tak byk songgeh/suka ronda2/senang nak berbual tntng mslh peribadi/senang nak mberi nasihat/komen budak lelaki lebih straight to the point..sbb tu bdk tomboi selesa bkawan ngn budak2 lelaki.

-Pmpua tomboi bila berdepan dgn seseorg yg mereka tertarik(guys) mereka akan sentiasa mlarikan diri.Kalau bleh kehadiran dorang tu cam tak wujud..sbb dorang rsa segan nak berdepan ngn org yg mrk suka(da pnampilan cam budak laki..huu mestila merah pipi mnahan malu)So..cara palingf selamat melarikan diri..@buat2 tak layan(wlaupn dlm ati dug.dap)

This comment has been removed by the author.

sori mencelah. Lal, this entry post sound that u is the kind of person yg opposite sesuatu yg klise..(maybe)

dish, i like ur oppinion! -nurie-

kdg2 kita perlukan sesuatu yg lain dr lain..be 'an ordinary person' is so bored, i think..sometimes its good to be different from others...(it makes us special)

Errmm aku adalah salah seorang yang menyukai perempuan yang berperwatakan kasar dan ganaz atau lebih di kenali sebagai tomboi. Bagi aku dorang lebih......

lal keep in find smtnkink extaordinary...k...haha...

seriously....beb!!manusia ni kite takkan tau hati budi dye....

Hurm...Thanks atas komen & hamburan idea korang smua..Aku sangat bahagia dapat member2 pembaca blog yan supporting... Neway, aku jadi sangat keliru... Samada kaedah minat aku ni membahayakan kaedah "orientation" aku...memang membahayakan...Usaha untuk memperelokkan keadaan sentiasa aku buat... Smoga kita semua sentiasa berbahagia...

Sebarang komen amatlah dihargai.