Menuju Puncak...

Sempena demam AF yang dah nak bermula nie, aku memulakan rentak demam AF nie dengan join lecturer aku g daki Gunung Kinabalu. Gunung yang tertinggi di Asia Tenggara...

Susahnya nak panjat gunung nie Allah saja yang tau... Kalo men bola tue, seolah-olah kena men bola (bukan futsal) kat padang besar, 3 jam tanpa henti berlari... Itulah kepenatan yang dapat aku gambarkan cmna penatnya mo panjat Gunung Kinabalu nie...

Kalo nak harapkan kekuatan fizikal saja aku yakin belum cukup untuk memastikan kita berjaya sampai ke puncak....Tapi, alhamdulillah, berkat doa dari mak, abah, adik2 ngan kawan2....Aku berjaya sampai berbekalkan semangat yang ada...

Nampaknya semangat menuju puncak nie bukan satu semangat yang hanya bising2 ja kat Astro Ria tue..Tapi semangat tue la yang dah berjaya naikkan PNGS aku setiap sem & berjaya membawa aku ke puncak Gunung nie..Syukur jugak atas kurniaan Allah dalam memberikan aku idea untuk amek inspirasi menuju puncak nie untuk menambahkan semangat aku untuk berjuang di jalanNya....Semoga semangat nie senantiasa bersama aku selamanya bagi memastikan kejayaan ni dapat aku kongsi bersama umat manusia yang lain... Insyaallah...



Diriku
March 3, 2009
4

Comments

  1. akhirnya sampai gak puncak gunung kinabalu...tahniah

    ReplyDelete
  2. congratulation! x sia2 berada di sabah..

    :)

    ReplyDelete
  3. Huu~bestnyaaT_T..nengok gmbr2 time pnjt gng.Owwh..yo nmpk dah gmbr abg pkai swter ne.Comey2.ahaaha..Tq coz mghargai.

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

Pertahankan keamanan yang kita ada!

Kisah kematian dua beranak ketika cuba merentas sempadan Mexico - Amerika Sya…

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Pernah try boba versi mamak Penang?

Ini cerita best masa kami balik Penang baru-baru ni. Aku saja la pi jumpa…

Pentingnya ambil tahu hal jiran...

Kejadian kehilangan kanak-kanak semakin hari semakin menjadi-jadi. Ia menjadi…

Kalau takda pasukan, kita gerak dulu !

Saya masih ingat kali pertama berjumpa dengan manusia penuh…

Hebat!