Kerja Lapangan Labuan Bahagian 1..


















Hujung minggu kali nie aku habiskan untuk perjalanan ke Labuan.. Untuk subjek Pengurusan Sisa Pepejal & Toksik, pensyarah aku wat kerja lapangan untuk kami aplikasikan perkara yang dibelajar dalam klas. Untuk fieldwork kali ni kami dibahagikan kepada 3 kumpulan. Sebabnya program sains sekitaran kali ni agak ramai iaitu 110 orang. jadi, 30 orang akan ke Labuan Crude Oil Terminal (LCOT), 30 lagi akan ke Labuan Supply Base (LSB) kedua-dua lokasi ini dimiliki oleh SHELL dan lagi lebih kurang 50 akan ke Hospital Labuan awal pagi nie untuk melihat sendiri kaedah pengurusan sisa yang ada di 3 lokasi ni.


Balik dari kerja lapangan nie, kami dikehendaki menyediakan laporan berupa "asignment" untuk dihantar kepad Pensyarah kami iaitu Dr Piakong Mohd Tuah..Apa pun, terima kasih untuk Dr, kerana sudi berusaha untuk bawa kami ke sini untuk tujuan kerja lapangan. Bukan mudah untuk menguruskan 110 orang.Diharapkan semuanya berjalan lancar pagi nie..Insyaallah..
Diriku
March 15, 2009
5

Comments

  1. jangan lupa bawa balik coklat....hehe

    ReplyDelete
  2. salam
    lal, camna ngan lawatan ke labuan ari tu
    best ka...
    maaf la ari tu x tegur
    lambai n tgk syak
    hehe
    lambai n tgk tu bukan masuk kategori tegur ka??
    mana2 la

    ReplyDelete
  3. Huhu...sori su... Lal tgh kekurangan $$$.. So xdapat nk belikan untuk sesapa.. Malah untuk diri pon xbli...huhu

    ReplyDelete
  4. Tierah... Ala ok la lambai2 pon jadi la...Dapat jugak jmpa ngan Afiq kan???Haha.... Sori la... Lal pon agak kelam kabut dok sembang ngan roslan time tue...Xdapat nk g jmpa...

    ReplyDelete
  5. hua hua... paham jugak..
    a'ah... dpt jugak jumpa balik ngan afiq fasi sy masa msm dulu... yg lain2 no comment...
    lain da uper lal skrg... masa dulu first jumpa lain jer... maybe stail rambut dah tuka kot.. x tau la den

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Di mana kepentingan Sidang Kemuncak Copenhagen 2009?

Semalam tamatnya Sidang Kemuncak Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) diCopenhagen, Den…

Maksud sebenar “belajar pandai-pandai supaya hidup senang”

Sejak kecil, kita kerap kali dipesan oleh mak bapa tentang kepentingan untuk be…

Rasis / Racist: Apa, Siapa dan Banyak mana?

Isu perkauman kini semkin hari semakin panas. Bila mana yang Melayu nak pertaha…