Considerate...


Tips yang aku nak kongsi ngan pembaca blog kali nie ialah berkenaan bila kita hidup berkawan..Bila dah berkawan nie, biasa la.. Manusia jarang berkira dengan kawan2 dia.. Tambah2 lagi kawan2 dia tue plak memang dah lama knal ataupun yang dah slalu bersama.

Tips yang aku nak kongsi ialah bila berkawan, kita kena considerate sket ngan kengkawawan kta nie... Considerate means bertolak ansur... Jangan dok kira nak sedut ja benda yang best yang ada kat kawan kita... Xpun pandai2 pikir la sket bila dah g makan atau kuar reramai, kena la pikir sket nak share apa2...At least bagi la sket duit untuk share...

Lagi satu, kalo kita dah berkawan nie, kalo ya pun x puas ati ngan kawan kita.. Biar bertolak ansur sket... Nak guna barang kawan kita tue, kena la gitau... Dah la kita xmo bercakap ngan dia... Tup2 tros ja men rembat guna barang dia xtentu pasal. Macam x malu la plak kan??? So, aku rasa tips nie cukup berguna untuk kengkawan yang rajin baca blog aku... Sebabnya, aku skang nie banyak btul dikelilingi oleh kengkawan yang kadang2 lupa nak considerate ngan member dia...

Sekian
Diriku
March 6, 2009
1

Comments

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

2021 yang power!

Tahun 2021 ni sangat power! Mana taknya, sedar-sedar dah hujung bulan Januari d…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Apa maksud Normal Baharu atau Kebiasaan Baharu ?

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula pada 18 Mac 2020 yang lalu, keh…

Sakit perut yang menyeksakan..

Hari Jumaat yang lalu, 18 Julai 2008. Aku mengalami sakit perut yang dah tahap …

Di mana kepentingan Sidang Kemuncak Copenhagen 2009?

Semalam tamatnya Sidang Kemuncak Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) diCopenhagen, Den…

Hebat!