Monday, March 30, 2009

Bahagiakan Orang

Hidup kita xselalunya indah.. Begitulah yang ditunjukkan Tuhan melalui kejadian alam. Di mana kita boleh lihat, kadang2 langit tue xselalunya cerah.. Kadang-kadang mendung.. Dan kadang-kadang hujan.

Setiap manusia mahukan kebahagiaan dalam hidup.Kebanyakan orang menganggap kejayaan dalam perkara yang dikehendaki sudah cukup untuk membahagiakan diri. Terdapat banyak kaedah yang manusia gunakan untuk memastikan hidup bahagia.

Ada yang semangat mencari rezeki bagi memastikan ada duit lebih yang pada fikirannya boleh membahagiakan dirinya. Ada yang bahagia bila dapat menelefon keluarga mahupun orang tersayang. Tak kurang jugak ada yang bahagia bila dapat menikmati makanan kegemaran.

Inilah uniknya manusia.

Apa yang cuba aku kongsikan ialah kadang-kadang kita perlu bekorban demi kebahagiaan orang sekeliling kita. Namun, pengorbanan ni perlu kena pada tempatnya.. Takut silap hari bulan, kita pulak yang terkorban.

Macam mana? Mudah, cuma kita perlu bantu kawan kita yang dalam kesusahan sebaik mungkin selagi tidak memudaratkan diri kita.Itu pegangan yang baik untuk diamalkan.

3 comments

kita akan bahagia bila melihat orang yang kita sayang bahagia...

gunakan masa yang kita ada untuk membahagiakan orang2 di sekeliling kita yang banyak membantu dan memberikan sokongan dalam setiap apa yang kita lakukan...

beb..klau ade pape or u tetiba kesusahan ke,cari i eyh..manetau i bley menyenangkan n membahagiakan.hihi.

if i ade pape problem ke,u jgn berat tulang plak nk tlg2 i :)

to Syuhada:
Happiness is reachable, no matter how long it lasts .
We should stop making our lives complicated.

to yaya:
Beklah...aku cari hang nnti..wahaha

Sebarang komen amatlah dihargai.