Tips Bagi yang akan membuat kajian..

Bagi pelajar yang berada di tahun akhir, biasanya akan dikenakan untuk menjalankan satu jenis kajian yang biasanya jugak bergantung pada supervisor kita untuk decide tajuk. Tapi kita jugak boleh untuk mencadangkan tajuk kita sendiri... Tapi, kita nie selalu merancang. Bila merancang tue, memang macam meletop saja projek kita tue. Tapi semua yang berlaku akan ditentukan oleh Allah jugak...

Contohnya macam aku, projek aku boleh dikatakan amat mudah. Kaji kualiti air minuman sekitar UMS. Itu tajuk aku. Hanya kaji pH, Total Dissolve Solid, Logam Berat dan kaji kehadiran bakteria E.Coli dalam air minuman yang banyak diminumoleh student kat sini...

Tips penting yang kena kita pegang ialah mulakan projek anda secepat mungkin!!Lepas tue, barulah kita pikir nak p ikut member wat sampling atau apa2....

Kalo x, projek kita akan delay sampai 2 bulan.....

Tue yang aku dapat kongsi untuk tips kali nie...huhu
Tips
February 25, 2009
3

Comments

  1. ni tips KESAH TELADAN?
    ehehe...

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. pas ni bleh ler kaji air yg kat umskal lak erk..ehehehehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

NCIGNOW2

Search

Popular Posts

Perusahaan bahagia

Ada banyak hari duka, Isnin siku di muka, Selasa muncung bagai menge…

Masa untuk berhijrah!

Foto Astro AWANI / Shahir Omar Setiap kali kedatangan tahun baharu, maka …

Tip kurangkan anak tengok gajet!

Bila dah jadi bapak, banyak perkara perlu kita beri perhatian. Nak cari duit …

Apa maksud Normal Baharu atau Kebiasaan Baharu ?

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula pada 18 Mac 2020 yang lalu, keh…

Kalau hidup ni manis sepanjang jalan pun tak sedap jugak!

Kehadiran tahun 2020 memang sangat mengujakan! Ya la, angka 2020 ni merup…

Hebat!