Tips Bagi yang akan membuat kajian..

Bagi pelajar yang berada di tahun akhir, biasanya akan dikenakan untuk menjalankan satu jenis kajian yang biasanya jugak bergantung pada supervisor kita untuk decide tajuk. Tapi kita jugak boleh untuk mencadangkan tajuk kita sendiri... Tapi, kita nie selalu merancang. Bila merancang tue, memang macam meletop saja projek kita tue. Tapi semua yang berlaku akan ditentukan oleh Allah jugak...

Contohnya macam aku, projek aku boleh dikatakan amat mudah. Kaji kualiti air minuman sekitar UMS. Itu tajuk aku. Hanya kaji pH, Total Dissolve Solid, Logam Berat dan kaji kehadiran bakteria E.Coli dalam air minuman yang banyak diminumoleh student kat sini...

Tips penting yang kena kita pegang ialah mulakan projek anda secepat mungkin!!Lepas tue, barulah kita pikir nak p ikut member wat sampling atau apa2....

Kalo x, projek kita akan delay sampai 2 bulan.....

Tue yang aku dapat kongsi untuk tips kali nie...huhu
Tips
February 25, 2009
3

Comments

  1. ni tips KESAH TELADAN?
    ehehe...

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. pas ni bleh ler kaji air yg kat umskal lak erk..ehehehehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

Ini sebab penting yang menyebabkan kita akan mula menabung sebelum bermulanya tahun 2021

Penularan wabak COVID-19 sememangnya memberi kesan besar kepada kebanyakan kita…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Apa maksud Normal Baharu atau Kebiasaan Baharu ?

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula pada 18 Mac 2020 yang lalu, keh…

Apa maksud sebenar untuk TAK LARAT???

Selalunya akan ada saja orang yang akan datang lambat keja, tak datang keja lan…

Sakit perut yang menyeksakan..

Hari Jumaat yang lalu, 18 Julai 2008. Aku mengalami sakit perut yang dah tahap …

Hebat!