Interferens..






















Ini adalah kejadian Interferens cahaya yang aku dapat tangkap sendiri masa satu pagi yang indah di UMS.. Gambar ni aku dapat rakamkan dengan menggunakan kamera henpon N70 aku ni ja...Xsempat nak bawa kamera digital yang lebih baek..ehe..

Interferens cahaya ni aku tangkap sebab aku teringat masa skola menengah dulu masa blaja Fizik bab interferens cikgu aku slalu gitau psal interferens ni. Kejadian camni biasa kita boleh lihat masa waktu matahari naik iaitu pepagi dalam jam 6 ke 7 pagi (untuk waktu di Sabah), dan waktu senja (jam 5 ke 6 petang juga waktu Sabah).

Layankan gambar ni....
Diriku
February 12, 2009
2

Comments

  1. cantik the pictures!!!! macam aku mau edit ja :) f guna SLR, very dramatic tu color2x dia :D

    ReplyDelete
  2. ehehe...besa la...ehe..tgk la apa tangkap..

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Hebat!

Search

Popular Posts

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Pentingnya ambil tahu hal jiran...

Kejadian kehilangan kanak-kanak semakin hari semakin menjadi-jadi. Ia menjadi…

Maksud sebenar “belajar pandai-pandai supaya hidup senang”

Sejak kecil, kita kerap kali dipesan oleh mak bapa tentang kepentingan untuk be…

Nikmat jadi orang malas!

Sejak zaman sekolah, kita akan kenal dengan individu yang dilabel sebagai pemal…