Interferens..






















Ini adalah kejadian Interferens cahaya yang aku dapat tangkap sendiri masa satu pagi yang indah di UMS.. Gambar ni aku dapat rakamkan dengan menggunakan kamera henpon N70 aku ni ja...Xsempat nak bawa kamera digital yang lebih baek..ehe..

Interferens cahaya ni aku tangkap sebab aku teringat masa skola menengah dulu masa blaja Fizik bab interferens cikgu aku slalu gitau psal interferens ni. Kejadian camni biasa kita boleh lihat masa waktu matahari naik iaitu pepagi dalam jam 6 ke 7 pagi (untuk waktu di Sabah), dan waktu senja (jam 5 ke 6 petang juga waktu Sabah).

Layankan gambar ni....
Diriku
February 12, 2009
2

Comments

  1. cantik the pictures!!!! macam aku mau edit ja :) f guna SLR, very dramatic tu color2x dia :D

    ReplyDelete
  2. ehehe...besa la...ehe..tgk la apa tangkap..

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

Masa untuk lebihkan bersyukur

Dunia media ternyata menerima pukulan hebat akibat derasnya arus gangg…

Masa untuk berhijrah!

Foto Astro AWANI / Shahir Omar Setiap kali kedatangan tahun baharu, maka …

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Apa terjadi kepada jalan utama Kuala Lumpur ketika sambutan ambang 2020?

Maaflah lambat sikit video ni. Proses mengeditnya yang ambil masa lebih sikit…

Kisah bunga Refflesia di Pahang

Hampir semua rakyat Malaysia tahu bahawa bunga paling besar di du…

Hebat!