Interferens..






















Ini adalah kejadian Interferens cahaya yang aku dapat tangkap sendiri masa satu pagi yang indah di UMS.. Gambar ni aku dapat rakamkan dengan menggunakan kamera henpon N70 aku ni ja...Xsempat nak bawa kamera digital yang lebih baek..ehe..

Interferens cahaya ni aku tangkap sebab aku teringat masa skola menengah dulu masa blaja Fizik bab interferens cikgu aku slalu gitau psal interferens ni. Kejadian camni biasa kita boleh lihat masa waktu matahari naik iaitu pepagi dalam jam 6 ke 7 pagi (untuk waktu di Sabah), dan waktu senja (jam 5 ke 6 petang juga waktu Sabah).

Layankan gambar ni....
Diriku
February 12, 2009
2

Comments

  1. cantik the pictures!!!! macam aku mau edit ja :) f guna SLR, very dramatic tu color2x dia :D

    ReplyDelete
  2. ehehe...besa la...ehe..tgk la apa tangkap..

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

2021 yang power!

Tahun 2021 ni sangat power! Mana taknya, sedar-sedar dah hujung bulan Januari d…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Apa maksud Normal Baharu atau Kebiasaan Baharu ?

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula pada 18 Mac 2020 yang lalu, keh…

Sakit perut yang menyeksakan..

Hari Jumaat yang lalu, 18 Julai 2008. Aku mengalami sakit perut yang dah tahap …

Di mana kepentingan Sidang Kemuncak Copenhagen 2009?

Semalam tamatnya Sidang Kemuncak Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) diCopenhagen, Den…

Hebat!