Satu Hari Di Petang Aidilfitri...

Cerita ni berlaku pada sambutan Aidilfitri pada tahun 2007 yang lalu.

Setiap tahun, di petang Aidilfitri abah akan mengeluarkan arahan bahawa semua orang WAJIB untuk nyanyi satu lagu raya… Wah best! Jadi, biasa abah akan memulakan nyanyian lagu raya..Diikuti dengan aku dan adik-adikku.. Sambil2 menyanyi tue abah sempat berpesan untuk memastikan waktu petang raya ialah waktu terpenting di mana kami semua akan berkumpul & bermesra sama-sama. Mak pula, biasa la… Sibuk memasak untuk juadah berbuka & juga persiapan Aidilfitri..

Bila dah mula menyanyi, maka riuhlah satu rumah. Bila time aku menyanyi lagu.. “Dalam..Dingin Subuh, hatiku terusik….” Secara serta-merta, satu rumah tergelak dengan nyanyian aku…hahaha… Sebabnya?? Suara yang aku nyanyi tue sama dengan penyanyi dalam record tue. Sebijik sama!! haha..

Maka yang tue la ceritanya di petang raya…haha.. Satu keadaan yang amat membahagiakan…


Ini merupakan entry untuk Real Voices Project Into My World: Part 2.
Klik http://realvoices.youthsays.com/2008/11/satu-hari-di-petang-aidilfitri/ untuk melihat entry sebenar.
"Real Voices" Project
November 21, 2008
2

Comments

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Nikmat jadi orang malas!

Sejak zaman sekolah, kita akan kenal dengan individu yang dilabel sebagai pemal…

Kalau hidup ni manis sepanjang jalan pun tak sedap jugak!

Kehadiran tahun 2020 memang sangat mengujakan! Ya la, angka 2020 ni merup…

Pentingnya ambil tahu hal jiran...

Kejadian kehilangan kanak-kanak semakin hari semakin menjadi-jadi. Ia menjadi…

Hebat!